TURİYAD Genel Başkanı Gündüz:

TURİYAD Genel Başkanı Gündüz: -Kardeş Irak halkıyla önce dostluğu, sonra da işbirliğini geliştireceğiz


MERSİN (A.A) - Türkiye Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği (TURİYAD) Genel Başkanı Ferudun Gündüz, kardeş Irak halkıyla önce dostluğu sonra da işbirliğini geliştireceklerini bildirdi.
     Gündüz, yaptığı yazılı açıklamada, Irak ile Türkiye arasında büyük benzerliklerin olduğunu vurguladı. Irakın Türkiye açısından önemli bir coğrafya olduğunu belirten Gündüz, şöyle devam etti:
     Kardeş Irak halkıyla önce dostluğu sonra da işbirliğini geliştireceğiz. Irak ticaretinin ihracatımız içindeki payı geçtiğimiz yıla göre artış göstererek, yüzde 6,1den, yüzde 7,1e yükseldi. Irakta önemli bir sermaye birikimi var. İnsanların gıdadan, giyinmeye, barınmaya yani toplumunun yaşayabilmesi için neye ihtiyacı varsa Irakta ona ihtiyaç var. Eğer dürüstseniz, uygun ticaret yapıyorsanız, belli deneyiminiz varsa Irak size sınıf atlatacak bir olanak sağlayabilir. Irakta hukuk sistemi tam anlamıyla oturmadığı için bazı sıkıntılar yaşanıyor. Ancak düzgün ortaklar bulursanız, Irakta onlarla beraber iş yapma şansınız ve kazanma ihtimaliniz artar.
     Mersinin bir çok ürünün transit geçiş noktasında olduğunu bildiren Gündüz, şunları kaydetti:
     Bölgeden daha cesur girişimcilerin çıkması gerekiyor. Üretim çok önemli değil, asıl önemli olan üretilen malın pazarlanabilmesidir. Irak başta olmak üzere üretmiş olduğunuz şeyleri tüm dünyaya pazarlamak önemlidir. Çünkü; satamazsanız üretmenin bir anlamı yok. Türkiyede bir çok sanayi tesisi kapasitesinin altında ürün üretiyor. Kapasite kullanımında yeterince satamadığımız için bir sıkıntı var. Fazla üretme kapasitesi var ama satamadığı için üretemiyor.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber TURİYAD Genel Başkanı Gündüz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER