Turizm Haftası

Turizm Haftası -Şanlıurfada Turizm Haftası törenle kutlandı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada Turizm Haftası törenle kutlandı.
     Vali Celalettin Güvenç, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bahçesinde düzenlenen törende, kentte turizmde büyük potansiyele sahip olduğunu ancak bu potansiyel için yapılması gerekenlerin de bulunduğunu kaydetti.
     Şanlıurfaya baharın gelmesiyle birlikte turist sayısındaki artışın ümit verici olduğunu belirten Güvenç, Bütün halk ve işletmecilerin buna hazır olması gerekiyor. El birliğiyle turizmde hak ettiğimiz yere gelmememiz lazım bunu diliyorum dedi.
     Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe ise Şanlıurfanın "Pistin başında bekleyen bir uçak konumunda" olduğunu belirterek, çözüm sürecin bitirilmesiyle artık bu uçağı kimsenin durduramayacağını söyledi.
     Turizmde "Altın yumurtlayan tavuğun kesilmemesi" gerektiğini ifade eden Yücetepe, "Biz gerçekten dünya ülkesi olmak istiyorsak, gerçekten turizmden iyi bir gelir elde etmek istiyorsak ve gerçekten Şanlıurfanın gelişimini değişimini istiyorsak hep birlikte birbirimize destek vermeliyiz" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından hafta nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Güvenç tarafından verildi. Törende halk oyunları gösterisi sunuldu.
     Katılımcılar daha sonra Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda açılan "Ressamların Fırçasında Urfa" resim sergisini gezdi.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Yasin Dikme
     Yayıncı: Ömer Fansa

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER