Türk bestecinin eseri Kanadada seslendirilecek

Türk bestecinin eseri Kanadada seslendirilecek -17 yaşında yazdığı Heykelli Park bale eseriyle Türkiye opera literatürüne giren en genç besteci olan Murat Ömür Tuncerin Nereden gelip nereye gidiyoruz adlı yeni eserinin prömiy


ANTALYA (A.A) - 17 yaşında yazdığı Heykelli Park bale eseriyle Türkiye opera literatürüne giren en genç besteci olan Murat Ömür Tuncerin Nereden gelip nereye gidiyoruz adlı yeni eserinin prömiyeri Kanadada yapılacak.
     Nazım Hikmetin aynı isimli şiirinden yapılan Nereden gelip nereye gidiyoruz adlı eserin prömiyerinin 19 Mayısta Kraliyet Müzik Konservatuvarının ev sahipliğinde ve Türkish Society of Canadanın himayesinde Torontonun Mazoleni Salonunda gerçekleşeceği bildirildi.
     Kanadada yaşayan Türk mezzo Soprano Beste Kalenderin seslendireceği eserde sanatçıya Kraliyet Müzik Akademisi Orkestrası eşlik edecek. Eserin bestecisi Murat Ömür Tuncerin, aynı zamanda orkestrayı da yöneteceği ifade edildi. Solo mezzo soprano ve oda orkestrası için rapsodi formunda olan eser, modern müzik teknikleriyle de dikkat çekiyor. Hiçbir elektronik düzen kullanmaksızın birçok efektif tınının da yer aldığı eserde, sanatseverler rüzgar ve dalga sesleri gibi özgürlüğü simgeleyen sesleri dinleyebilecek.
     Genç besteci Tuncer, bu konserlerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkü 19 Mayısta Torontoda anacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türk bestecinin eseri Kanadada seslendirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER