Türk Büro

Türk Büro-Senden Dünya Kadınlar Günü mesajı


BİTLİS (A.A) - Türk Büro-Sen Bitlis Şube Temsilcisi Adnan Nacaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
     Nacaroğlu, mesajında, bu özel günün, tüm kadınların toplumda hak ettiği, layık olduğu yere gelmesi, kadınların toplumların kanayan yarası haline gelmiş sorunlarının masaya yatırılması, tartışılması ve çözümü için bir vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.
     Bütün dünyada olduğu gibi Türkiyede de halen kadınlar bir çok sorunla karşı karşı olduğunu belirten Nacaroğlu, şunları bildirdi:
     Türk toplumu, kadınları hiçbir zaman geri plana itmemiş, onları ailenin de toplumsal yaşamın da odak noktasına yerleştirmiştir. Atatürk, Kurtuluş Mücadelesinin ilk kıvılcımını ateşleyen, Kurtuluş Savaşında erkeklerle omuz omuza çarpışan Türk kadınını toplum içinde birer birey haline getirecek hukuki düzenlemeleri, Avrupadaki ve dünyadaki pek çok çağdaş ülkeden önce gerçekleştirmiştir. Kadınlar toplumsal hayata, iş hayatına atılmalarının, seçme ve seçilme haklarının, erkeklerle aynı haklara sahip olmalarının önünde hukuki hiçbir engel bulunmamaktadır. Ancak bugün kadınlarımızın önündeki en büyük engel, toplum içinde oluşmuş sabit fikirler, gelenek zannedilen yanlış inanışlar, eğitimsizlik, kadının cinsel bir öğe gibi gösterilmesi ve istismarıdır.
     Türk kadınının, sadece bir gün değil, daima saygı görmeyi, temsil edilmeyi, omuzlarda taşınmayı, dünyadaki her kadından daha çok hak ettiğini kaydeden Nacaroğlu, tüm kadınların gününü kutladı.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER