8 Mart tarihinin onlar için bir

8 Mart tarihinin onlar için bir farkı yok -Kumluca ilçesinde tarım işçisi kadınlar, 8 Mart Kadınlar Gününde de seralar ve bahçelerde çalıştı


ANTALYA (A.A) - Kumluca ilçesinde tarım işçisi kadınlar, 8 Mart Kadınlar Gününde de seralarda ya da bahçelerde çalıştı.
     Ayaklarında çizmeler, ellerinde eldivenler, üzerlerinde şalvarları ve ellerindeki makaslarla portakal toplayıp seralarda işçilik yapan kadınlar, geçimlerini sürdürebilmek ve aile bütçelerine katkı sağlayabilmek için kendilerine armağan edilen bugün de işbaşı yaptılar.
     Serada çalışan kadınlardan Safiye Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldan fazla serada veya başka işlerde çalıştığını, ancak bugüne kadar ne kadınlar günü ne de kendilerine özel başka bir günü kutlamadıklarını söyledi.
     Kendileri için kadınlar gününün de yine farklı olmadığını kaydeden Ayaz, yılda bir defa da olsa kadınlara ayrı bir gün armağan edilmesinin güzel olduğunu belirtti.
     Bir başka sera işçisi kadın Ümmügülsün Ayaz da 8 Martın sadece kadınlara özel olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Ayaz, 8 Martı tüm dünyada sadece kadınlara ayırmışlar, o güzel bir şey. Bugün kadın olduğumuzu hissediyoruz. Bizim için diğer günlerden farklı olmayan bu günde biz yine çalışıyoruz, bizim için fark eden bir şey yok diye konuştu.
     8 Mart Dünya Kadınlar dolayısıyla Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ise, sera ve portakal bahçelerinde çalışan kadınları ziyaret ederek kadınların günlerini kutladı ve onlara karanfil dağıttı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 8 Mart tarihinin onlar için bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER