Çözüm süreci

Çözüm süreci -Yurt-Sav Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Büyükburç: -Örgütün elindekilerin sağ salim ailelerine teslim edilmesi hususunda Kandile gidilmesi gerekirse gönül rahatlığıyla bir şehit abisi ola


DİYARBAKIR (A.A) - Yurt-Sav Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç, Örgütün elindekilerin sağ salim ailelerine teslim edilmesi hususunda Kandile gidilmesi gerekirse gönül rahatlığıyla bir şehit abisi olarak gitmeye hazırım dedi.
     Büyükburç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürütülen çözüm sürecine destek verdiklerini söyledi. Görüştükleri şehit aileleri derneklerinin yüzde 80inin ortak görüşünün, akan kanın durması yönünde olduğunu belirten Büyükburç, Yıllardır Şırnak dağlarında, Cehennem Deresinde birbirlerini boğazlayan, öldüren ve Çanakkalede aynı siperi paylaşan ecdadın torunlarının huzur içinde birlik beraberlik içerisinde yaşamaları için ölmemiz icap ederse bizler hazırız dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın başlattığı çözüm sürecini desteklediklerini kaydeden Büyükburç, şunları söyledi:
     Eğer örgütte samimiyse, ellerinde bulunan ve kaçırdıkları kardeşlerimizi salıversinler. Çünkü ölümün kimseye faydası yok, bize canlı insanlar lazım. Eğer örgütün elindekilerin sağ salim ailelerine teslim edilmesi hususunda Kandile gidilmesi gerekirse gönül rahatlığıyla bir şehit abisi olarak gitmeye hazırım. Memleketimizde akan ve yıllardır kardeşi kardeşe kıran bu kanın durması için ölmemiz gerekecekse ona da hazırız. İmralıya da gideriz, Hizana da gideriz. Biz, birlik beraberlik istiyoruz, artık analarımız gözyaşı dökmesin, bebeler öksüz büyümesin.
     Sorunun çözülmesi halinde bu işten rant sağlayanların birbirine düşeceğini ileri süren Büyükburç, Biz diyoruz ki; yıllardır bu bölge yakıldı yıkıldı, gelin bu ülkeyi hep beraber kalkındıralım. Edirneli Fatma anne ile Hakkarili Ayşe annenin yüzleri gülsün artık dedi.
     Pervaride görüştüğü korucuların da akan kanın durması için gerekirse canlarını vermeye hazır olduklarını kendisine ilettiklerini sözlerine ekleyen Büyükburç, Kan durursa, onlarda silah bırakmaya hazır. Şehitlerimizin büyük bölümü Made in fakirdir. Yine kandırılıp, kaçırılıp o dağlarda yeri yurdu bulunmayan çocuklarda fakir fukara çocuğudur. Biz, kan davası gütmedik, gütmeyiz. Kan, davul zurna ile çözülmez. Kan, Kuran-ı Kerimin emrettiği şekilde çözülür. Bir camide saf tuttuğumuz zaman, sen nerelisin- diye bakılmaz. Herkes aynı kıbleye döner diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER