Türk cumhuriyetlerle el ele Nevruz şenliği

Türk cumhuriyetlerle el ele Nevruz şenliği


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediyesinin ev sahipliğinde Türk cumhuriyetlerinden sanatçıların katılımıyla Nevruz şenliği düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezindeki şenliğe, Vali Şerif Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Kırgızistan, Azerbaycan, Doğu Türkistan ve Dağıstan gibi 10 Türk cumhuriyetten gelen 80 sanatçının gösterileri, izleyenleri büyüledi.
     Yöresel şarkıların seslendirildiği şenlikte, Kayserililer doyasıya eğlendi.
     Nevruz etkinliğinin sonunda Doğu Türkistanlı kızlar, Türkiye ve Doğu Türkistan bayrağı açmaları ise katılımcılardan büyük alkış aldı.
     Etkinliğin ardından konuşan Vali Yılmaz, aynı dili, dini, ırkı paylaşan insanlarla birlikte Nevruzu kutladıklarını belirterek, şenliği organize eden TÜRKSOY ve Talas Belediyesine teşekkür etti.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, Nevruzun kardeşlerin buluşması olduğunu ifade ederek, Nevruz Bayramı, Türk dünyasının, gönül coğrafyamızın bayramı. Dolayısıyla bu bayramı kardeşlerimizle beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk dünyasında son 10 yılda çok önemli gelişmeler yaşanmaya başladı. Bütün bunlar yıllar yılı arzuladığımız, içimizdeki burukluğun bir türlü gerçekleşemeyen duygularıydı. Ama hamdolsun bugün büyük gelişmeler var diye konuştu.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Türk cumhuriyetlerle el ele Nevruz şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER