Türk Diş Hekimleri Günü Ağız ve

Türk Diş Hekimleri Günü Ağız ve Diş Sağlığı Haftası -Hafta kapsamında Akdeniz Üniversitesinde Beyaz Önlük Giyme Töreni yapıldı


ANTALYA (A.A) - Türk Diş Hekimleri Günü, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında, Akdeniz Üniversitesinde Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, buradaki konuşmasında, Akdeniz Üniversitesinin organ nakli başta olmak üzere, sağlık hizmetlerinin bir çok dalında dünyanın en iyilerinden biri olmayı başardığını bildirdi. Akdeniz Üniversitesinin sağlık alanında Türkiyeye önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Kurtcephe, bu kapsamda Diş Hekimliği Fakültesine verdikleri öneme değindi.
     Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Zafer Sarı da fakültelerinin Akdeniz Üniversitesinin yeni fakültelerinden biri olduğunu ve 2010 yılında kurulduğunu belirtti. Fakültelerinin çağdaş tedavi hizmeti sunacak kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Sarı, fakültede ikisi profesör 21 akademik personelin görev yaptığını bildirdi. Fakülteye 6 aylık dönemde 20 bini aşkın hastanın başvurduğunu kaydeden Sarı, 20 bin hastanın üzerinde yaklaşık 65 bin 500 farklı uygulama yapılmış ve tedavi hizmeti yapılmıştır diye konuştu.
     Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tunç ise beyaz önlük giyecek öğrencilere meslek odası hakkında bilgi verdi.
     Konuşmaların ardından Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türk Diş Hekimleri Günü Ağız ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER