Türk Eğitim Vakfının Üstün Başarı Bursu

Türk Eğitim Vakfının Üstün Başarı Bursu -Vakıf, Lisans Yerleştirme Sınavında ilk 2 bine giren öğrencilerden 52sine aylık biner lira burs verecek


KÜTAHYA (A.A) - Türk Eğitim Vakfı (TEV), bu yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilk 2 bine giren öğrencilerden 52sine, 2012-2013 akademik yılı süresince aylık biner lira burs verecek.
     Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyenin en köklü vakıflarından biri olan TEV, kuruluşundan bu yana geçen 45 yılda 192 bin gence eğitim desteği sağladı. Gelecek nesillerin ülkeye her alanda katkı sağlamasının eğitimle gerçekleşeceğini savunan vakıf, bu yıl yurt içinde 9 bin 500 öğrenciye burs verecek.
     TEVin, Türkiyenin gelecekteki liderlerini destelemek amacıyla 2007 yılında vermeye başladığı Üstün Başarı Bursu için LYSde ilk 2 bine giren başarılı gençlerin TEV Üstün Başarı Bursuna müracaatlarını bekliyor.
     Bu yıl eğitimlerine katkıda bulunulacak 52 bursiyer, başvurular arasından elemeler sonucu belirlenecek. Bursa başvurmak isteyen adayların LYS sıralamasında ilk 2 bine girmesi, Mühendislik-Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İdari Bilimler, Temel Bilimler, Sosyal Bilimler ve Hukuk alanlarını seçmiş olması gerekiyor. Temel Bilimler alanında ilk 3 bine girenlerin müracaatı kabul edilecek.
     Bursa, hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrencilerle ikinci sınıfa geçen öğrencilerin de müracaatı mümkün olacak. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için üniversiteye girdiği yıl LYSde ilk 2 bine girmesi, hazırlık sınıfını en az 4 üzerinden 2,80 (100 üzerinden en az 70), birinci sınıftan ikinci sınıfa geçenlerin birinci sınıf genel not ortalamalarının en az 3,50 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87,5) olması koşulu aranacak.
     Üstün Başarı Bursundan yararlanmak isteyen adayların, 22 Ağustos-22 Eylül tarihlerinde arasında www.tev.org.tr web adresinden form doldurması, çıktısını alıp istenilen belgelerle birlikte dosyasını en geç 24 Eylüle TEVe ulaştırması gerekiyor.
     Üstün Başarı Müzik Bursuna Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar ana bilim dallarından ikinci sınıfa geçmiş öğrenciler aday olabilecek. Üstün Başarı Müzik Bursu için adaylar, üniversiteleri tarafından önerilecek.
     LYS sıralamasında ilk 2 bine giren gençlere verilecek toplam 9 bin 500 liralık bursun, Türkiyede en yüksek miktarda verilen burs olma özelliğine de sahip olduğu belirtildi.
    
     -Türk Eğitim Vakfı-
    
     TEV, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan, ülkeye ve insanlığa katkılar sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleme misyonuyla 4 Mayıs 1967de merhum Vehbi Koç önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu.
     Vakıf kuruluşundan bu yana yurt içinde Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan 192 bin, yurt dışında ise yüksek lisans öğrenimi için bin 372 üstün başarılı gence yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi için burs verdi, ayrıca 25 eğitim kurumu yaptırarak Türk milli eğitiminin hizmetine sundu.
     Sadece 2011-2012 öğretim yılında yurt içinde 9 bin, yurt dışında da 155 gence yüksek lisans bursu sağlandı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk Eğitim Vakfının Üstün Başarı Bursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER