Türk Kızılayından sınırda bekleyen Suriyelilere yardım

Türk Kızılayından sınırda bekleyen Suriyelilere yardım -Türkiye sınırına yakın noktada kurdukları derme çatma çadırlarda kalan Suriyelilere Kızılay tarafından 100 ton un, battaniye, kışlık giysi ve kumanya yardımında bulunuldu -Kızıl


HATAY (A.A) - Suriyenin Atme kasabasında Türkiye sınırına yakın noktada kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalan Suriyelilere, Türk Kızılayı tarafından un, battaniye, kışlık giysi ve kumanya yardımında bulunuldu.
     Türk Kızılayı ekipleri, Hatayın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırının karşısında yer alan çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu çadırlarda kalan Suriyelilere yardımını sürdürüyor.
     Ekipler, bu bölgede derme çatma çadırlarda zor koşullarda yaşamını sürdüren Suriyelilere 100 ton un, 15 bin kişilik kumanya ile bin uyku tulumu, battaniye ve kışlık giysi dağıttı.
     Sınırdan Suriyeliler tarafından kamyonetlere ve otomobillere yüklenen yardımların daha sonra çadırda kalanlara dağıtıldığı görüldü.
    
     -Suriyeli çocuklara futbol topu-
    
     Türk Kızılayı ekipleri, sınırın karşısındaki çadırlarda zor koşullarda yaşama tutunan Suriyeli çocukları da unutmadı.
     Ekipler, çadırlarda kalan Suriyeli çocuklara 1000 futbol topu dağıttı. Futbol topunu alan alan Suriyeli çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı. Çocuklar, Kızılay yetkililerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türk Kızılayından sınırda bekleyen Suriyelilere yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER