Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -Hükümetimiz 50 bin ton buğdayı Türk Kızılayına bağışladı. Bunun karşılığında da elde edilecek 35 bin ton unu yavaş yavaş sevk etmeye başladık


KASTAMONU (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Hükümetimiz 50 bin ton buğdayı Türk Kızılayına bağışladı. Bunun karşılığında da elde edilecek 35 bin ton unu yavaş yavaş sevk etmeye başladık dedi.
     Akar, Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiyede ve diğer ülkelerdeki Suriyeli göçmenlerin yanı sıra milyonlarca insanın Suriye içinde göçmen durumunda olduğunu söyledi.
     Bombalamalar neticesinde Suriyede elektriklerin, suların ve ikmal yollarının kesildiğini ifade eden Akar, şöyle konuştu:
     Seyahat imkanı söz konusu değildir. İlaç temini, hayati malzemelerin temini imkansız hale gelmiştir. İçeride kalanlara da Türk Kızılayı olarak sınırda tespit ettiğimiz 5 ana noktadan, sıfır noktasından sürekli içeriye yardım vermek suretiyle yardımda bulunuyoruz. Hükümetimiz 50 bin ton buğdayı Kızılaya bağışladı. Bunun karşılığında da elde edilecek 35 bin ton unu yavaş yavaş sevk etmeye başladık. Şu güne kadar 5 sıfır noktadan, geçen gün bomba patlayan Cilvegözü Sınır Kapısı da o kapılardan bir tanesidir. Oralardan içeri doğru 6 bin 500 ton unu, ilaçları, kadın ihtiyaç malzemelerini, bebek mamalarını, çocuk bezlerini, mercimekleri, fasulyeleri, etleri, pişmiş ekmekleri sürekli içeriye doğru veriyoruz. Bizim verdiğimiz malzemeler Şama kadar, Halepe kadar gidiyor.
    
     -Arakana da yardım götürüyoruz-
    
     Yardım faaliyetleri içerisinde din farkı gözetmediklerini vurgulayan Akar, Müslüman Endonezyaya da yardım götürdük. Budist Sri Lankaya da götürdük. Hristiyan Gürcistan, Kosova ve Bosnaya da yardım götürdük. Şimdi sadece Müslüman oldukları için katledilen ve kıyıma uğrayan Arakan Müslümanlarına da, Myanmar Müslümanlarına da Türk Kızılayı yardım götürüp malzemelerini veriyor. Onların ölmemesi, hayatta kalması için ilaçlarını götürüp veriyor. Orada gereken kampları kuruyor. Onları yaşatmaya, bizim gibi hayatlarını devam ettirmelerine gayret ediyor. Bu gayretimizde de devamlı olacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER