Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Kutlamalar kapsamında Artvinde tören düzenlendi


ARTVİN (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü, Artvinde düzenlenen törenle kutlandı.
     Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Belediye Başkanı Emin Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile çok sayıda kişi katıldı.
     Kalkanın tören mangasını selamlamasıyla başlayan tören, Salmanerin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Salmaner, burada yaptığı konuşmada, ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmasına teşkilat olarak asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Güzel ülkemizin birlik ve beraberliğine, kardeşlik sevgisine kastedenler, bölücülük hayalleri kuranlar, etle tırnak gibi birleşmiş milletimizin bütünlüğünü parçalamaya kalkışanlar bu emellerine ulaşamayacaklar. Bu doğrultudaki tüm çabaları sonuçsuz kalacaktır" dedi.
     Vatandaşlara karanfil dağıtılan törende, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.
     Etkinlikler kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile polis memurları arasında düzenlenen masa tenisi turnuvası ve simülatör atış yarışmasında başarı gösterenlere, protokol üyelerince hediye verildi.
     Törenin ardından emniyet kemeri uygulamalı simülasyon aracına binen vatandaş ve gazetecilere, kaza anında emniyet kemeri kullanımının önemi gösterildi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu - Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER