Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. yıl

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. yıl dönümü -Etkinlikler kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğünün oluşturduğu "Polisgücü" takımı ile Roman futbolculardan oluşan takım, halı saha maçı yaptı -Edirne Emniyet Müdürü Ceylan: "Ha


EDİRNE (A.A) - Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Edirne Emniyet Müdürlüğünün oluşturduğu "Polisgücü" takımı ile Roman futbolculardan oluşan takım, halı saha maçı yaptı.
     Sarayspor tesislerindeki halı sahada oynanan karşılaşmanın başlama vuruşunu Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan yaptı.
     Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirnedeki Roman federasyonundan teklif gelmesi üzerine, karşılıklı diyalog kurmak ve sosyal etkinlik yapmak amacıyla halı saha maçı düzenlediklerini söyledi.
     Edirne Valisi Hasan Duruer başkanlığında, Edirnede birçok sosyal etkinlik yapıldığını anlatan Ceylan, "Bu etkinlikler sadece 10 Nisan kapsamında kalmayacak. Bu maçın rövanşı da olacak. Burada amacımız karşılıklı iletişimi sağlamak ve tanışmaktır. Sadece toplantılarda elimizi sıkmıyoruz. Böyle bir etkinlik daha farklı bir ortam oluşturuyor. Benim isteklerim temennilerim bunlar. Sadece sorun olduğunda karşı karşıya gelmek, onu görüşmek değil, amacımız bu tür etkinliklerde de beraber olmaktır. Bu etkinliğin çocuklara da çok olumlu şeyler verdiğini düşünüyorum. Biz vatandaşlarımızla emniyet güçleri olarak iç içeyiz, beraberiz. Onlar bizim yanımızda, biz onların yanındayız. Biliyorsunuz halktan destek almayan hiçbir kuvvet başarılı olamaz. Halkımızın desteğini yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
     Maçta oynayan Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da, karşılaşmanın bir dostluk maçı olduğunu söyledi.
     Roman derneklerinin her zaman emniyet ile birlikte hareket ettiğini anlatan Şallı, "Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Edirne Kakava Şenlikleri Araştırma ve Geliştirme Derneği, Süpürgeciler Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sulukule Romanlar Derneği, Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcılar Derneğinden oluşan takım ile bugün güzel bir maç yaptık" dedi.
     Edirne Roman Dernekleri Federasyonu ve Edirne Kakava Şenlikleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Özgostak da, futbolun barış, kardeşlik ve özgürlük anlamına geldiğini kaydetti.
     Karşılaşma 9-9 beraberlikle sonuçlandı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER