TÜRK

TÜRK-İŞ Konya Temsilcisi Kökat: -Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısında haklı taleplerimizin karşılık bulmasını istiyoruz


KONYA (A.A) - TÜRK-İŞ Konya Temsilcisi Necati Kökat, TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısında haklı taleplerinin karşılık bulmasını istediklerini belirtti.
     Kökat, tasarının, gündeme geldiği ilk günden itibaren TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu ve teşkilatlarında ayrıntılı bir şekilde tartışıldığını söyledi.
     Çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi sürecinde yaptıkları tartışmaların, Cuma gününden itibaren bazı gazetelerde gerçeği yansıtmayan yorumlarla yer aldığını kaydeden Kökat, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısında haklı taleplerimizin karşılık bulmasını istiyoruz dedi.
     Tasarıda, sendika kurucusunun, sendikanın kurulacağı iş kolunda çalışıyor olması hükmünün kaldırılmak istendiğini aktaran Kökat, şunları kaydetti:
     TÜRK-İŞ bu yaklaşıma karşıdır. İş veren kesimi, tasarının 74. maddesine, grev yapılan iş yerinin önünde işçilerin bekleme çadırı kurmasının engellenmesi yönünde düzenleme yapılmasını istemektedir. TÜRK-İŞ bu yaklaşıma da karşıdır. 30 işçi ve daha az işçi çalıştıran iş yerlerinde işçilerin sendikal nedenle işten atılmaları halinde işe iade davası açma haklarını düzenleyen fıkra tasarıdan çıkarılarak işçilerin sendikal tazminat alma hakları ortadan kaldırılmak istenmektedir. Bu düzenlemenin yapılması halinde iş yerlerinde sendikal örgütlenme imkansız hale gelecektir. TÜRK-İŞ bu yaklaşıma da karşıdır.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER