Türk

Türk-İş Sakarya Temsilcisi Yaman: -Günümüzde özelleştirme, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma ve esnek çalışma biçimleri Türkiyede sağlıksız ve güvenliksiz bir çalışma hayatını işçilerimize dayatmaktadır


SAKARYA (A.A) - Türk-İş Sakarya Temsilcisi Cemal Yaman, özelleştirme, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma ve esnek çalışma biçimlerinin Türkiyede sağlıksız ve güvenliksiz çalışma hayatını işçilere dayattığını öne sürdü.
     Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, Samsunda meydana gelen iş kazasında 6 kişinin ölmesi 14 kişinin yaralanmasının Türk-İş topluluğunda üzüntüye yol açtığını kaydetti.
     Yaşanan facianın işverenin iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini yeteri kadar uygulamadığının göstergesi olduğunu ileri süren Yaman, şunları kaydetti:
     Hayatını kaybeden ya da yaralanan işçilerin taşeron işçi olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Günümüzde özelleştirme, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma ve esnek çalışma biçimleri Türkiyede sağlıksız ve güvenliksiz bir çalışma hayatını işçilerimize dayatmaktadır.
     Türk-İş olarak yaşanan facianın sorumlularının en kısa sürede bulunmasını istiyoruz. Türk-İş, felakette hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemektedir.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER