Türkgözü Sınır Kapısında çalışma saatlerinin değişmesi

Türkgözü Sınır Kapısında çalışma saatlerinin değişmesi -Ardahan Valisi Azizoğlu: "Personel sayısını 20den 35e çıkardık


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Posof ilçesinden Gürcistana açılan Türkgözü Sınır Kapısında personel sayısını 20den 35e çıkardıklarını belirtti.
     Azizoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Eylül 2012de İstanbulda düzenlenen Türkiye-Gürcistan Gümrük İdare Başkanları Toplantısında, Posof-Türkgözü-Akhaltsike (Ahıska) Kara Hudut Kapılarının 1 Mayıs-30 Eylül arasında 24 saat asasına göre çalıştırılmasının kararlaştırıldığını anımsattı.
     Belirlenen tarih dışında da kapının gün boyu açık kalmasını sağlayacaklarını belirten Azizoğlu, şunları kaydetti:
     "Çalışma saatlerinde değişiklik sürecek. Türkgözü Sınır Kapısı 08.00-20.00 saatleri arasında açıktı. Alınan kararla 1 Mayıstan itibaren 30 Eylüle kadar 24 saat esasına göre çalışacak. Alt yapıdaki bazı eksiklerden dolayı tarih bu şekilde belirlendi. Asıl hedef, alt yapı çalışmaları bittiğinde 24 saat açık kalmasını sürekli hale getirmek."
     Sınır kapıları bakımından Ardahanın Türkiyede önemli noktada bulunduğunu vurgulayan Azizoğlu, Gürcistan sınırındaki Aktaş sınır kapısının da açılmasıyla Ardahanın stratejik önemi artacak. Gürcistana açılan iki kapımız olacak. Bu çerçevede iki kapıda da imkan ve hizmetlerin daha modern hale gelmesi için çalışma başlattık" dedi.
    
     -Türkgözünde personel sayısı arttı-
    
     Alt yapıyı güçlendirmek için öncelikle personel sayısını artırdıklarını belirten Azizoğlu, "Personel sayısını 20den 35e çıkardık. Giriş çıkışlarda kimsenin beklemesini ve mağdur olmasını istemiyoruz. Türkiyenin en rahat giriş ve çıkış yapılan kapısı olmasını arzuluyoruz. Açıldığında Aktaş kapısı için de aynı hassasiyeti göstereceğiz" diye konuştu.
     Sınır kapılarını "ülkenin aynası" olarak nitelendiren Azizoğlu, Türkgözü, ülkemize yakışır bir kapı olacak. Özellikle araç giriş ve çıkışlarında her geçen gün rahatlama sağlanıyor. Bu konuda olumlu tepki alıyoruz dedi.
    
     -Aktaşta gelecek ay çalışma başlatılacak-
    
     Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu da Aktaş sınır kapısındaki çalışmaların ihale aşamasına geldiğini belirterek, en geç mayıs ayında somut adım atılacağını kaydetti.
     Tosunoğlu, Kapının açılması ve buraya gerekli tesislerin yapım işi en geç mayıs ayında ihale edilecek. TOBB tarafından yap-işlet-devret modeli ile yapılacak çalışmanın 8 ayda tamamlanması hedefleniyor. Çalışma bittiğinde Aktaşın açılmasının önünde engel kalmayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER