Türkiyede yağışlar arttı

Türkiyede yağışlar arttı -Ülke genelinde geçen yılki yağış miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 13,5 artarak ortalama 745 milimetreye yükseldi -En fazla yağış, 2 bin 596 milimetre ile Hopaya, en az yağış ise 238 milimetre ile C


KOCAELİ (A.A) - Türkiyede geçen yılki yağış miktarı, bir önceki yıla göre yüzde 13,5 artarak ortalama 745 milimetreye yükseldi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hazırladığı, 2012 Yılı Yağış Değerlendirme raporuna göre, Türkiyede geçen yıl yaşanan yağışların bir önceki yıla göre yüzde 13,5 arttığı belirtildi.
     Söz konusu dönemde ortalama 745 milimetre yağışın düştüğü ifade edilen raporda, Karadeniz Bölgesinde Hopa, Rize, Giresun, Akçakoca, Zonguldak, İnebolu ve Ordu; Marmara Bölgesinde Sarıyer; Akdeniz Bölgesinde Manavgat, Alanya, Anamur, Antakya, Fethiye, Finike, Adana, Mersin, İskenderun ve Kahramanmaraş; Ege Bölgesinde Muğla ve Milas; Doğu Anadolu Bölgesinde Bitlis, Bingöl ve Tunceli; Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise Adıyamanın 1000 milimetrenin üzerinde yağış alan yerler olduğu bildirildi.
     Kars, Iğdır, Bayburt, Van, Malatya, Elazığ, Erzincan ve Erzurum ile İç Anadolu Bölgesinin büyük bir bölümünde 500 milimetrenin altında yağışın meydana geldiği belirtilen raporda, yağışların Doğu Karadenizde 2 bin milimetrenin üstünde, İç ve Doğu Anadoluda ise 0-300 milimetre aralığında seyrettiği kaydedildi.
     Geçen yılki yağışların en fazla 2 bin 596 milimetre ile Hopada, en az 238 milimetre ile Ceylanpınarda gerçekleştiği vurgulanan raporda, günlük en yüksek yağışın 23 Eylülde 338,7 milimetreyle Hopada kaydedildiğine yer verildi.
    
     -En fazla artış Akdeniz Bölgesinde-
    
     Yıllara göre dağılımının da incelendiği raporda, kurak geçen 2006, 2007 ve 2008den sonra 2009 yılından itibaren Türkiyede yağışlı bir döneme girildiği ifade edildi.
     Bir önceki yıla göre de yağışlarda en fazla artış, yüzde 33,6 ile Akdeniz Bölgesi, en fazla düşüş ise yüzde 11,9 ile Doğu Anadolu Bölgesinde görüldü.
     Raporda, Karadeniz Bölgesinin geçen yılki yağışın, bir önceki yıla göre yüzde 0,8 azalarak 915 milimetreye gerilediği kaydedildi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türkiyede yağışlar arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER