Türkiyedeki sağlık yatırımları

Türkiyedeki sağlık yatırımları -Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Usta: -Ülkemizde yapılan sağlık reformlarının bir benzeri dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmadı


BURSA (A.A) - Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Ülkemizde yapılan sağlık reformlarının bir benzeri dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmadı dedi.
     Usta, Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen, Cuma Meclisi Konferansının konuğu oldu. Türkiyede son 10 yılda sağlık sektöründe önemli reform ve yeniliklerin yapıldığını belirten Usta, bu sayede dar gelirli vatandaşların da özel hastanelerden kalitesi sağlık hizmeti almaya başladığını söyledi.
     Türkiyede sağlık reformunun çok kısa sürede gerçekleştiğine değinen Usta, şunları kaydetti:
     Ülkemizde yapılan sağlık reformlarının bir benzeri dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmadı. 10 yıl öncesine kadar bu ülkede insanların büyük çoğunluğu sadece özel hastanelerin kapısının önünden geçebiliyorlardı. Fakat günümüzde, hükümetimizin yaptığı bu reformlar sayesinde insanlar, özel hastanelerin kapısından içeri girer hale gelerek, kaliteli sağlık hizmetini almaya başladı. Vatandaşlar eskiden hastanelerin hizmetçisi konumundayken günümüzde ise bunun tersi bir durum var. Artık bizler vatandaşların hizmetçisi rolündeyiz. Bunun en temel sebebini, yapılan bu reformlar sayesinde rekabet sisteminin artmasına bağlıyorum. Ayrıca bu değişim dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar kısa sürede yapılamadı. Bu çok önemli bir başarıdır. Sağlık sistemindeki reformun asıl mimarı maliye eski bakanı Kemal Unakıtandır.
     Usta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın Medical Park Hastaneler Grubu ile ortaklığı bulunduğu yönünde haberlerin de çıktığını anımsatarak, Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi ile hastane gurubumuz arasında herhangi bir ortaklığımız söz konusu değildir. Bu konuyla ilgili çıkan haberlerin tamamı aslısızdır değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Türkiyedeki sağlık yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER