Türkiyenin Gazileri Konyada buluştu

Türkiyenin Gazileri Konyada buluştu


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin Türkiye genelindeki başkanları ve aileleri Konyada bir araya geldi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, millet olarak şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarını belirtti.
     Türkiye genelindeki gazileri Konyada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Akyürek, Anadolunun vatan olmasında Konyanın öncü rolünün çok önemli olduğunu vurguladı.
     Akyürek, Bu topraklar o zamandan bugüne çok sayıda evladının vatan için ölmesiyle şehit olmasıyla, gazi olmasıyla bir daha işgal yüzü görmedi, inşallah görmeyecek de. O yüzden Konya-mızın kurtuluş günü yok dedi.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan ise Konyada gaziler için yapılanları yakından bildiğini ifade etti.
     Akyürek kadar gazilere ilgi ve alaka gösteren bir belediye başkanı görmediğini bildiren Tandoğan, Kendisine gazilere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur da Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürekin gazilere İstiklal Harbi Şehitleri Abidesinde ofis tahsis ettiğini ve her zaman desteklediğini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Akyürek, Tandoğan ve Buğura Türk Bayrağı, gazilere de Safahat hediye ederken, Tandoğan da Akyüreke plaket ve flama takdim etti.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Türkiyenin Gazileri Konyada buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER