AK Parti Osmaniye Gençlik Başkanı Kaya:

AK Parti Osmaniye Gençlik Başkanı Kaya: 18 yaşını, seçmek için yeterli, seçilmek için yetersiz görmek akıl tutulmasıdır


OSMANİYE (A.A) - AK Parti Osmaniye Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Kaya, 18 yaşını, seçmek için yeterli, seçilmek için yetersiz görmek akıl tutulmasıdır dedi.
     Kaya, parti binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, gençlik kollarında görev almış parlamentoda bulunan 30lu yaşlarda 15in üzerinde milletvekili olduğunu söyledi.
     Türkiye genelinde çok sayıda genç arkadaşlarının parti listelerinden seçilerek meclis üyesi ve belediye başkanı olarak görev yaptığını anlatan Kaya, şunları kaydetti:
     Partimizin yetkili mercileri Türkiyenin yeni vizyonu doğrultusunda seçilme yaşının 25 olmasını yeterli bulmayarak bunu 18e indirmek için karar almıştır. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğanın attığı ve toplamda 258 milletvekilimizin imzasını taşıyan seçilme yaşını 18e düşürmeyi öngören Anayasa değişiklik teklifi 18 Ekim 2012 Perşembe günü TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif, seçilme yaşını 25ten 18e düşürürken silah altındaki er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin de oy kullanmalarını ön görmektedir. Zor olan seçilmek değil, seçmektir. 18 yaşını seçmek için yeterli, seçilmek için yetersiz görmek akıl tutulmasıdır.
     Genç yaşlarda siyaset kurumunun en üst noktalarında görev alabilmenin önünün açılacağını kaydeden Kaya, Anayasal düzenlemeleri yapacak kadar bize güvenen partimize sonsuz teşekkür ediyor ve bu partinin bir neferi olmaktan gurur duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum dedi.
     Kaya, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AK Parti Osmaniye Gençlik Başkanı Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER