Türkiyenin ilk ambulans çocuk ilkyardım rallisi

Türkiyenin ilk ambulans çocuk ilkyardım rallisi Urlada düzenlendi


İZMİR (A.A) - İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Urla Karantina adasında "Çocuk İlkyardım Rallisi" düzenledi.
     İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile İzmir Ambulans Servisi (İZAS) ekipleri Sağlık Bakanlığına bağlı Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde, yaşları 3-13 arasında değişen 21 çocuğa 2 gün süreyle eğitim verdi.
     İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Turhan Sofuoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenledikleri rallide, "eğitim eğlencelidir" sloganıyla sağlık, ilkyardım eğitimi alan çocukların, öğrendiklerini eğlenceli etaplarda uygulama olanağı bulduklarını söyledi.
     Sofuoğlu, "Edindikleri bilgilerle belki de bir çocuğumuz hayati tehlikesi olan bir yaralı ile baş başa kalacak, verdiğimiz eğitim doğrultusunda 112yi çağırarak ve ambulans gelene kadar yapacağı ilkyardım uygulamaları ile hayat kurtaracaktır. Türkiyede ilk olan bu projeyi önümüzdeki dönemlerde yaygınlaştırarak okullar boyutunda genele yaymayı hedefliyoruz" dedi.
     Rallide, Sude Daştan, Ezgi Orhan ve Ezgi Baturaydan oluşan "Cesur Kızlar" ekibi birinci, Sertürk Beyhan, Selin Güneş ve Taha Kaynaktan oluşan "Kaplanlar" ekibi ikinci, Zeynep Güneş, Teoman Aza Yeşilkayalı, ve Enes Kaynaktan oluşan "Akrepler" ekibi ise üçüncü oldu.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri/ Senem Yazıcı
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk ambulans çocuk ilkyardım rallisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER