Türkiyenin ilk total yapay kalp nakli

Türkiyenin ilk total yapay kalp nakli -Yapay kalple yaşama tutunan Hülya Ustanın memleketi Amasyadaki SSPE hastası oğlu Onura sağlık desteği veriliyor


AMASYA (A.A) - Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında gerçekleştirilen ameliyatla Türkiyede ilk kez total yapay kalp takılan Hülya Ustanın memleketi Amasyadaki SSPE hastası oğlu Onura sağlık desteği verildi.
     Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz beraberindeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mustafa Arslan ile Hülya Ustanın merkeze bağlı Aydınlık Köyündeki evini ziyaret ederek Hülya Usta ve oğlu Onurun sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
     Ustanın yatağa bağımlı SSPE (Kızamık sonrası beyne yerleşen virüsün neden olduğu bir merkezi sinir sistemi hastalığı) hastası 10 yaşındaki oğlu Onuru sağlık kontrolünden geçiren Nergiz, daha sonra kapsamlı bir tetkik ve kontrolden geçmesi için Onuru ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderdi.
     Onuru Amasyada rehabilitasyon ve fizik tedavi merkezinde tedavi etmeyi planladıklarını bunun içinde girişimlere başladıklarını ifade eden Nergiz, gazetecilere Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Onur için Amasyada yapılması gereken ne varsa yapacağızdedi.
     Türkiyenin ilk total yapay kalp nakli yapılan Hülya Ustaya da bir mesaj veren Nergiz, Hülya Ustanın oğlunu çok merak ettiğini öğrendik. Anneye buradan şu mesajı verebiliriz; Biz Sağlık Bakanlığı olarak buradak yapılabilecek her türlü hizmeti çocuğuna verebileceğimizi söyleyelim. Kendisi rahat olsun, esas kalbim dediği oğlu Onura iyi bakacağımızı söylemek istiyorum.
     Onurun evde sağlık hizmetleri kapsamanda da sürekli kontrol altında tutulacağını kaydeden Nergiz, bunun dışında birinci basamak sağlık hizmetleri ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinden yararlandıracaklarını söyledi.
     Nergiz, fizyo terapi ve fizik tedavi ile Onurun çok daha iyi bir duruma geleceğini sözlerine ekledi.
     Hülya Usta, Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında gerçekleştirilen ameliyatla Türkiyede ilk kez total yapay kalp takılan kadın hasta olmuştu. Bu ameliyatla, Türkiyede ilk, Avrupada 2nci, dünyada ise 19. kadın hastaya elde taşınabilen total yapay kalp nakli yapılmıştı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk total yapay kalp nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER