Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar

Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar -AGD üyeleri patriot füzelerini protesto etti -AGD Teşkilatlanma Başkanı Öztopaloğlu: Patriotlar Türkiyeyi korumak için değil, İslam ülkelerini birbiri ile savaştırmak için getiriliyor


SAKARYA (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Türkiyede konuşlandırılması planlanan patriot füzelerini protesto etti.
     Adapazarı Belediyesi önünde toplanan dernek üyeleri, Amerika, NATO ve İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attı.
     Grup adına açıklama yapan AGD Teşkilatlanma Başkanı Yasin Öztopaloğlu, Türkiyeye yerleştirilmek istenen patriot füzelerinin kirli ve tehlikeli bir oyunun parçası olduğunu ileri sürdü.
     Öztopaloğlu, NATOnun barışın değil, küresel emperyalizmin silahlı gücü olduğunu, girdiği yere kan ve zulüm götürdüğünü iddia ederek, şöyle konuştu:
     Patriotlar Türkiyeyi korumak için değil, İslam ülkelerini birbiri ile savaştırmak için getiriliyor. Bu aziz millet hiçbir zaman düşmanından medet ummamıştır. Bizim Amerikanın füze kalkanına ve NATOnun patriotuna ihtiyacımız yoktur. AGD olarak tarihe yakışır şekilde direnişe, zulme, işgale, savaşa, sömürüye, kalkana, füzeye karşı onurlu bir duruş ortaya koymaya devam edeceğiz.
     Geçtiğimiz yıl Malatyanın Kürecik beldesine bilinen adıyla füze kalkanı yerleştirildi. Şimdi ise Kurtuluş Savaşında başı çeken, binlerce şehit veren üç büyük ilimize patriot füzeleri getirilmektedir. Bu münasebetle patriotlara hayır diyoruz.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Salih Eren - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiyeye konuşlandırılacak patriotlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER