Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi, Birleşmiş Milletler ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden oluşan heyet, Osmaniyede kalan Suriyelileri ziyaret etti -Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Profili:


OSMANİYE (A.A) - Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Ofisi, Birleşmiş Milletler ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden oluşan heyet, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniye Konaklama Tesisinde kalan Suriyelileri ziyaret etti.
     WHO, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden oluşan 10 kişilik heyet, ziyaret sırasında Suriyelilerle bir süre sohbet etti.
     Heyet, basına kapalı ziyaretin ardından Osmaniye Valiliğine geçerek, Vali Celalettin Cerrah ile görüştü.
     Cerrah, burada yaptığı açıklamada, Osmaniye Konaklama Tesisinde yaklaşık 8 bin 200 Suriyelinin misafir edildiğini ifade etti.
     Son 2 ayda sadece ilaç bedeli olarak yapılan sağlık harcamasının yaklaşık 1 milyon lira olduğunu belirten Cerrah, Bu tutara diş ve göz tedavileri, ortopedik gereçler dahil değil. Ayrıca bazı acil durumlarda Adana Devlet Hastanesine sevk edilen hastalarımız da oluyor. O ücretler de bu bedele dahil değil. Onları da dahil edersek bu rakam sanıyorum 1,5 milyon lira civarında olur dedi.
     Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Maria Cristina Profili ise Cerraha tesis hakkındaki izlenimlerini aktararak, şunları söyledi:
     Bu durumun oldukça zorlu bir süreç olduğunun farkındayız. Kamplarda yaşayan her bir bireye ayrı ayrı destek sağlamaya çalışıyorsunuz. Bunun yanında aciliyetleriniz ve günlük rutin işleriniz de devam ediyor. Bu insanların sayısı her geçen gün artmakta. Bunun yanı sıra sürekli bir sistemin oturtulmasının ve yürütülmesinin zorluğunun da farkındayız. Yaptığınız çalışmalar için sizi tebrik ediyoruz. İnsanların çevre ve yaşam koşulları sağlıklarını etkiliyor. Bu noktada kamplara yaptığımız ziyaretlerde hem sağlık hizmetlerinin sağlandığını, hem de çevre koşullarının güzel bir şekilde yönetildiğini görmek bizi mutlu etti.
     Heyetin diğer bazı üyeleri de, Osmaniye Konaklama Tesisindeki standartların oldukça yüksek olduğunu gördüklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER