Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Gaziantepteki sivil toplum kuruluşları ülkelerindeki olaylardan kaçarak kente yerleşen Suriyelilere yardım ediyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepteki sivil toplum kuruluşları, ülkelerindeki olaylardan kaçarak kente yerleşen Suriyelilere yardım ediyor.
     Bülbülzade Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfından yapılan açıklamaya göre, sivil toplum kuruluşları, şehir merkezinde kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilere, yardım eli uzatıyor. Vakıf yetkilileri, belirli aralıklarla Suriyeli aileleri ziyaret ederek, sıkıntılarına çözüm aramaya çalışıyor.
     Kılıçoğlu Mahallesindeki Berra ailesini ziyaret eden vakıf görevlileri, 6sı çocuk 10 kişinin kaldığı ev halkına çeşitli yardımlarda bulundu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Suriyeli Muhammed Berra, Halepte yaşadıkları mahallede elektrik ve suyun olmadığını belirtti. Uçakların her yeri bombaladığını, evlerinin de bombaların altında kaldığını ifade eden Berra, kalacak yerleri olmadığı için Türkiyeye sığındıklarını kaydetti.
     Türkiyeye zor şartlarda geldiklerini anlatan Berra, şunları aktardı:
     Çocuklarımın ayakkabıları gelirken yolda çamura saplandı. Yola ayakkabısız devam etmek zorunda kaldık. Soğuktan çocuklarım etkilendi, ölüm tehlikesi geçirdi. Biz her şeyimizi arkamızda bırakıp Türkiyeye geldik. Türkiyeye ve Türk halkına güveniyoruz. Hayırsever Türk halkının yardımlarını bekliyoruz.
     Vakıf yetkilileri de veritabanlarında 3 bin 400 ailenin bulunduğunu, hayırseverlerden bu ailelere battaniye, halı, kilim, yatak, temel gıda maddeleri ve kışlık kıyafet yardımlarını beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER