Türkiye Deniz Canlıları Müzesine yeni mumya

Türkiye Deniz Canlıları Müzesine yeni mumya balıklar -Geçen yıl yakalanan dev vatozlar, köpek balıkları ve orkinoslar, yaklaşık 6 ay süren mumyalama işleminin ardından müzedeki yerini aldı


İSTANBUL (A.A) - Geçen yıl yakalanan dev vatozlar, köpek balıkları ve orkinoslar, yaklaşık 6 ay süren mumyalama işleminin ardından Balıkçı Kenan Türkiye Deniz Canlıları Müzesindeki yerini aldı.
     Beylikdüzü Yeşilvadideki müzede basın mensuplarına açıklama yapan müzenin kurucusu Kenan Balcı, müzedeki 15 binden fazla deniz canlısı türünü, büyük bir uğraşla mumyalayıp kalıcı eserler haline getirdiklerini söyledi.
     Balcı, geçen yıl yakalanan dev vatozlar, köpek balıkları ve orkinosları da yaklaşık 6 ay süren mumyalama işleminin ardından müzeye dahil ettiklerini belirterek, Müzemizin kapıları herkese ücretsiz olarak açık. Özellikle öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkanı buldukları balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebilir şeklinde konuştu.
     Müzede sergilenen bazı türleri denizlerde son zamanlarda görmenin mümkün olmadığını ifade eden Balcı, Birçok deniz canlısının neslinin tükenme nedeninin başında denizlerimizdeki kirlilik ve iklimsel değişiklikler geliyor dedi.
     Balcı, balıkların yok olmaması için öncelikle denizlerde arıtma tesislerinin kurulması gerektiğini vurguladı.
     (ZA-NAR-KAF)
<< Önceki Haber Türkiye Deniz Canlıları Müzesine yeni mumya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER