Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar:

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: -Yurt dışındaki başarılarımızı artırmayı hedefliyoruz


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Birçok el atılmamış sorunu çözerek, halteri daha da sevdirip, yurt dışındaki başarılarımızı artırmayı hedefliyoruz dedi.
     Kayserideki Talas Spor Salonunda devam eden Türkiye Gençler Kulüpler Halter Şampiyonasını Halter Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Halil Mutlu ve Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile izleyen Taşpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür şampiyonalar sayesinde milli takımlara sporcu yetiştirildiğini söyledi.
     Şampiyonada, aynı zamanda 6-13 Nisan tarihlerinde Özbekistanda düzenlenen Dünya Yıldızlar ve Gençler Şampiyonasına katılacak milli takım için de seçme yapılacağını ifade eden Taşpınar, daha başarılı olabilmek için kulüp ve sporcu sayısını artırmaları gerektiğini ifade etti.
     Geçen hafta genel kurulda yapılan seçim sonrasında göreve geldiklerini anımsatan Taşpınar, İnşallah yeni yönetim olarak yeni bir vizyon getirmeye çalışacağız. Birçok el atılmamış sorunu çözerek, halteri daha da sevdirip, yurt dışındaki başarılarımızı artırmayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Halter Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Halil Mutlu da gençlerin, milli takımın ve Türkiyenin geleceği olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Yönetim de gençler de heyecanlı. İnşallah bu, önümüzdeki süreçte başarımıza yansır. Bizim gençlerimiz yeteneklidir. Eğer başarılı sporcular çıkmazsa bunun tek suçlusu bizleriz. Dünyada bizim yerimiz belli, sadece geçici süreliğine bazı ülkelere yerimizi bıraktık. En kısa zamanda emaneti inşallah yeniden alacağız.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise halterin geçmişte en başarılı spor dallarından biri olduğunu söyledi.
     Federasyonun yeni yönetimini çok gayretli bulduğunu dile getiren Yıldırım, Halter, gücü ifade ediyor. Bizler çocuklarımızın ne kadar çok sporla uğraşmasını sağlarsak, geleceğimizi o kadar güvence altına alırız diye konuştu.
     Şampiyona, 17 Mart Pazar günü sona erecek.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Orhan Canbulatel / Musa Samur
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER