Türkiye için gelecek öngörüleri

Türkiye için gelecek öngörüleri -Fütüristler Derneği Başkanı Şahin: Gelecekte bütün dünyaya hizmet satabilen bir ülke olabiliriz, bunu katma değerli hizmetler haline getirebilirsek de ülke için iyi bir kaynak yaratırız


İZMİR (A.A) - Emre Umurbilir - Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin, Türkiyenin gelecekte bütün dünyaya hizmet satabilen bir ülke olabileceğini belirterek, Bunu katma değerli hizmetler haline getirebilirsek de ülke için iyi bir kaynak yaratırız dedi.
     Murat Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin gelecek planlamasındaki bakış açısında iyi yönde değişiklik olduğunu belirterek, bu değişim hızının artması için çalıştıklarını söyledi.
     Kamunun, bugüne kadar çoğu zaman özel sektörün gerisinden geldiğini ileri süren Şahin, Özel sektör bir yerlere gitmiş, ardından kamu gelmiş, ilgili yasayı uygulamayı taahhüt etmiş. Bürokrasinin genel olarak bakışı Nasıl olmaz. Nasıl oluru düşünen girişimciler olarak, çözüm ve fayda üretiyor, istihdam yaratıyoruz. Kamunun, en azından özel sektör temposunda yaşıyor olması lazım ki dünyada gerçekleşecek değişimlerin üstesinden zamanında gelelim diye konuştu.
    
     -Türkiye, dünyada sözü dinlenen ülke olmaya başladı-
    
     Murat Şahin, Türkiyenin, ekonomisinin gücü sayesinde dünyada sözü dinlenen ve takip edilen bir ülke olmaya başladığına dikkati çekerek, Türkiyenin jeopolitik konumunun öneminin, son dönemde özellikle enerji konusunda, olumlu sonuçlarının görülmeye başlandığını ifade etti.
     Türkiyenin vizyonunu, son 20 yılda çok değiştirdiğine değinen Şahin, Eskiden yaptığımız her şeyi, bu ülkede bir şeyleri değiştirmek, karnımızı doyurmak için gerçekleştiriyorduk. Geldiğimiz noktada artık Ürettiklerimizle bütün dünyada bir şey yapabilir miyiz- diye kendimize yer arıyor ve bulabiliyoruz. Dolayısıyla Türkiyenin önünde önemli fırsatlar var dedi.
    
     -İnsan kaynağımız giderek iyileşiyor-
    
     Şahin, Türkiyenin iyi kalitede hizmet üreten ülke konumunda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
     İnsan kaynağımız giderek iyileşiyor. Gelecekte bütün dünyaya hizmet satabilen bir ülke olabiliriz, bunu katma değerli hizmetler haline getirebilirsek de ülke için iyi bir kaynak yaratırız. Türkiyedeki insan kaynağı, bütün dünyada ilgi görüyor. Dünya çapındaki birçok şirketin üst düzeylerinde, Türk insanını görebiliyoruz. Pek çok açığımızı kapattık. İyi hizmet üreten, iyi bir yan sanayi ülkesi olabiliriz.
     Türkiyenin teknoloji alanında sözü geçen ülke olması için, en üst düzeyden teknoloji politikası yürütmesi gerektiğini öne süren Şahin, Belirli alanda ilk akla gelen ülke olmak istiyorsak, buluşçuluğu daha fazla özendiriyor ve destekliyor olmamız lazım görüşünü dile getirdi.
     Şahin, dünyada yaşlı nüfus oranının gün geçtikçe arttığını ve genç nüfus avantajının iyi eğitimle kullanılabileceğini anlatarak, Türkiyenin İyi insan yetiştirmek hedefiyle geleceğini planlaması gerektiğini ifade etti.
     2005 yılında, sosyal yaşamın ve iş yaşamının gelecekte nasıl şekilleneceğine ilişkin öngörülerde bulunmak üzere multidisipliner çalışmalar yapmak üzere kurulan Fütüristler Derneği, sosyal ve pozitif bilimler açısından tüm disiplinlerin ve teknolojinin insanlığı ne kadar ve nasıl etkileyeceği, nelerin değişeceği ve dönüşeceğiyle ilgili görüşleri paylaşmak, iş yaşamı ve sosyal hayatı iyileştirmeye yönelik yöntemler geliştirmek üzere faaliyetlerde bulunuyor.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Türkiye için gelecek öngörüleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER