Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Uyar: -Gaziler, Amerikadaki kadar önemsenmek istiyor


BURSA (A.A) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, Gaziler, Amerikadaki kadar önemsenmek istiyor dedi.
     Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Balabanoğlu ve beraberindekiler, Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesini ziyaret etti.
     Uyar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kamuoyunda gaziliğin tanımının bilinmediğini öne sürdü.
     Yapılan açıklamalarla kamuoyunun daha bilinçli hale getirildiğini ifade eden Uyar, Hakikaten gaziliğin ne olduğunu, nasıl gazi olunduğunu, kamuoyunun çoğu bunu bilmiyor. Bizi yönetenler dahi gaziyi öylesine gazi olarak biliyorlardı. Bunu öğrettik. Sıra geldi milletvekillerine. Biz milletvekillerine de gazinin ne olduğunu öğreteceğiz dedi.
     Kendilerine, Amerikada olduğu gibi değer verilmesini istediklerini belirten Uyar, ABD Başkanı Obamanın, seçim startını gazilerin dualarıyla verdiğini anımsattı.
     ABDde Gaziler Gününün resmi tatil olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Uyar, şöyle konuştu.
     Onlar çok önem veriyorlar gazilere. Yani yabancı ülkeler çok önem veriyorlar. Bizde de derneklerimizin etkinlikleriyle biraz daha önem vermeye başladılar. Ben Kıbrıs gazisiyim. Hava indirme tugayından katıldım. Özellikle sizin gibi sivil toplum örgütlerinin bu ziyaretlerini çok önemsiyoruz. Bizi böyle önemli günümüzde ziyaret ettiğiniz için gerçekten gururlandık, onurlandık. Sadece böyle önemli günlerimizde değil daha çok ziyaret ederseniz ve biz de sizi ziyaret edersek birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı buluruz diye düşünüyorum.
     TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Balabanoğlu da son dönemde artan terör olaylarına değinerek, yapılan saldırılara anlam veremediklerini söyledi. Balabanoğlu, şöyle konuştu:
     Artık bu tarz haberler almak istemiyoruz. Bu demeçleri veriyoruz, ama bir türlü bitmiyor. Bitecek gibi de durmuyor. Artık terör örgütü adı altında ölen kişiler yabancı menşeli, Suriye, İran... Bunlar artık içimizden biri değil. Biz şunu biliyoruz; Müslüman Müslüman kardeşine kurşun sıkmaz. İnsan kardeşine tokat bile atamazken, bunlar takır takır insanları öldürüyorlar. Bunlara insan bile diyemeyiz. Bizlere bir daha bu acıları yaşatamasınlar. Sabırlı olmak zorundayız. Onların amacı zaten bizleri birbirimize düşürmektir. Bu ülke Türklerindir, Türklerin olacaktır. Bundan hiçbirimizin sıkıntısı yok.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER