Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi:

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi: -Engelliler olarak evimizden çıkıp tiyatroya pazara gitmek istiyoruz


SİNOP (A.A) - Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Engelliler olarak evimizden çıkıp tiyatroya pazara gitmek istiyoruz dedi.
     Çelebi, çeşitli ziyaretler için geldiği Sinopta tarihi cezaevini gezdi. Burada açıklamalarda bulunan Çelebi, engelliler yasasına uymadığını öne sürdüğü yerel idarecilere seslendi.
     Sokakların engellilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde gezebileceği hale getirilmesini isteyen Çelebi, Engelliler hiç suç işlemedikleri halde, suç işlemiş cezaevi mahkumları gibi evlerinde cezalarını çekiyor. Mahkumlar işlemiş oldukları suçlardan belli ölçülerde belli yerlerde ceza alırlar. Ancak biz engelli vatandaşlar olarak hiçbir suç işlemediğimiz halde, doğuşumuzdan bugüne kadar sanki suç işlemişcesine cezaevinde yaşamımız devam etmekte. Ben buradan yerel yöneticilere sesleniyorum, Artık mahkum olmadığımız halde bizi mahkum etmeyiniz. Biz buradan Sinop Cezaevinden tahliye istiyoruz. Tahliyemizi artık verin yeter diye konuştu.
     Engelliler olarak evlerinden çıkıp tiyatroya gitmek istediklerini ifade eden Çelebi, Biz üretime katılmak istiyoruz, ülkemize katma değer olmak istiyoruz, azara gitmek istiyoruz. Sizinle beraber yürümek istiyoruz. Aslında fazla bir şey talep etmiyoruz. Burada bulunmamızın nedeni budur. Sayın Başbakanımızın her zaman vurguladığı gibi engellerimiz hak eksenlidir eğer biz hak eksenliysek, yerel yöneticilerimiz bu hakkımızı bir an önce bize versinler dedi.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER