Turunçgilde çeşit geliştirme çalışmaları

Turunçgilde çeşit geliştirme çalışmaları -NTG Tanıtım Grubu Başkanı Kavak: -Narenciyede çeşit geliştirme 15-20 yıl önce yapılmış olsaydı, en azından şimdi çeşitlerimiz belli olurdu


MERSİN (A.A) - Narenciye Tanıtım Grubu (NTG) Başkanı Ali Kavak, turunçgilde çeşit geliştirme çalışmalarına 15-20 yıl önce başlanması gerektiğini belirtti.
     Kavak, beraberindeki Ege ve İstanbul ihracatçı birlikleri yöneticileriyle ziyaret ettiği Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde yürütülen Turunçgil Çeşit Geliştirme Projesi ile ilgili Kurum Müdürü Dr. Davut Keleş ve Proje Koordinatörü Dr. Güçer Kafadan bilgi aldı.
     Projenin uygulandığı seraları yerinde inceleyen Kavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığının finanse ettiği Narenciye Tanıtım Grubunun (NTG) da proje ortaklığı yaptığı çalışmayı süper diye nitelendirdi.
     Projeyle uluslararası pazarlarda Türkiyenin geliştirdiği ve marka haline getirdiği yeni çeşitlere kavuşmayı ümit ettiklerini ifade eden Kavak, Keşke narenciyede çeşit geliştirme 15-20 yıl önce yapılmış olsaydı. En azından şimdi çeşitlerimiz belli olurdu dedi.
     Projenin sektör için umut dağıttığını dile getiren Kavak, şunları kaydetti:
     Alatada uzmanlar beklentilerimizin üzerinde çalışma yaptıklarını görmekteyiz. Bu kurumdan gelecek tüm önerilere her türlü desteğimizi vermeye hazırız. Başta kurum müdürü olmak üzere tüm uzmanlara teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerle işbirliklerimiz daha üst düzeyde devam edecek. Narenciyemizin geleceğine yön verecek çalışmayla hedefimize hızla ilerleyeceğiz. Burada çalışmaların çok sağlıklı bir şekilde yürüdüğünü gördük, emekleri geçen herkese teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Turunçgilde çeşit geliştirme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER