TÜSEM 5. Konsey Toplantısı

TÜSEM 5. Konsey Toplantısı -Konseyin genel sekreterliğine seçilen Atabarut: -"Hem bilgi paylaşımını hem de eğitimde kaliteyi artırmayı hedefliyoruz"


ERZURUM (A.A) - Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi (TÜSEM) Genel Sekreterliğine seçilen Dr. Tamer Atabarut, "Hem bilgi paylaşımını hem de eğitimde kaliteyi artırmayı hedefliyoruz" dedi.
     Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Müdürü de olan Atabarut AA muhabirine, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde (ATASEM) düzenlenen TÜSEM 5. Konsey Toplantısında gerçekleştirilen genel kurulda göreve seçildiğini anımsattı.
     Türkiyedeki 88 üniversiteden merkez müdürlerinin üye olduğunu TÜSEMin yürütme kurulu üyelerini de belirlediklerini ifade eden Atabarut, "6sı devlet, biri vakıf üniversitesinden olmak üzere 7 kişilik yürütme kurulu üyelerimizi belirledik. Üyeler arasında görev dağılımı yaptık. Ben 2 yıllığına genel sekreter seçildim" diye konuştu.
     Yaşam boyu eğitim ve öğrenmenin artık yadsınamayacağını vurgulayan Atabarut, şunları kaydetti:
     "Önceki yıllarda belli bir eğitim süreci vardı. Bu, üniversiteyle tamamlanıyordu. Ama hayat boyu öğrenme, yaşam boyu eğitime baktığımızda artık öğrenmenin sonu olmadığına inanıyoruz. Dolayısıyla üniversite sonrası eğitime, mesleklerle ilgili bilgileri güncellemeye ihtiyacımız var. Çünkü günümüzde bilgi çok hızlı değişiyor. Bu konuda bireyleri geliştirmemiz, bilgi ve becerilerini artırmamız gerekiyor. Üniversite eğitim merkezleri kaliteli ve standart hizmet vermesini hedefliyoruz. Bu amaçla 3 yıl önce TÜSEMi kurduk."
     Bilgiyi paylaşmanın önem taşıdığına dikkati çeken Atabarut, TÜSEM olarak hem bilgi paylaşımını hem de eğitimde kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki 2 yılda önemli adımlar atacağımıza, bu alanda kalite ve standartları belirleyeceğimize inanıyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber TÜSEM 5. Konsey Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER