TUSKON rotayı Angolaya çevirdi

TUSKON rotayı Angolaya çevirdi -TUSKON Başkan Yardımcısı Fincan: -Yıllık 25 milyar dolarlık ithalat yapan ülkenin Uluslararası Luanda Genel Ticaret Fuarına 95 şirketle çıkarma yaptık


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, yurt dışında ilk büyük fuar organizasyonunu Angolada yaptıklarını belirterek, Yıllık 25 milyar dolarlık ithalat yapan ülkenin Uluslararası Luanda Genel Ticaret Fuarına 95 şirketle çıkarma yaptık dedi.
     Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı da olan Fincan, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın bir çok ülkesine ticaret köprüleri kuran TUSKONun rotayı yıllık 70 milyar dolarlık petrol geliri olan Angolaya çevirdiğini belirtti.
     TUSKON olarak yurt dışındaki ilk büyük fuar organizasyonunu Angolada gerçekleştirdiklerini ifade eden Fincan, burada çok güzel işler çıkardıklarını bildirdi.
     Fincan, fuara 175 iş adamıyla katıldıklarını belirtirken, Yıllık 25 milyar dolarlık ithalat yapan ülkenin Uluslararası Luanda Genel Ticaret Fuarına 95 şirketle çıkarma yaptık dedi.
     Fuara katılan firmalar arasında inşaat, gıda, tüketim malları, mobilya, tekstil, aydınlatma, mutfak malzemeleri gibi çok farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin yer aldığını anlatan Fincan, her yıl düzenlenen ve 105 standın kurulduğu karma fuara ağırlıklı olarak Almanya, Portekiz, Brezilya, Kore ve Çinli şirketlerin katıldığını açıkladı.
     Kasım Fincan, Türkiyenin bu ülkeye ihracatını 5 yıl içerisinde beşe katlayarak 1 milyar dolara çıkartabileceğini kaydetti.
     TUSKON olarak potansiyelin ve boşluğun olduğu ülkelere gittiklerini vurgulayan Fincan, Angolanın bütçe fazlası verdiğine dikkati çekti. Fincan, şu bilgileri verdi:
     Milli gelirlerinin yüzde 85ini petrol oluşturuyor. Toplam ihracatlarının ise yüzde 97,5 petrol. Milli gelirinin yüzde 5i de elmas. Fırsatlarla zorluklar bir arada olan bir ülke. 18 milyon nüfusu var. Hükümet sosyal projelere ağırlık veriyor. Bütçesinin üçte birini sosyal harcamalara yapıyor. Su ve elektrik problemleri var. Altyapı yatırımlarına ve enerji projelerine yatırımlar yapıyorlar. Bu tür yerlerde göremediğiniz fırsatlar var.
     Angolanın dünyada petrol ihracatında 14. büyük ülke, ispat edilmiş petrol rezervleri açısından ise 18. büyük ülkesi olduğuna işaret eden Fincan, Afrikanın ikinci büyük ülkesi olan Angolanın petrol geliri 70 milyar doları bulurken, doğal gaza yönelik de 9 milyar dolarlık gelir hedefleri var bilgilerini aktardı.
     Fuar organizasyonlarının Mozambik ve Gana ile devam edeceğini açıklayan Kasım Fincan, fuarların imaj oluşturma, iş görüşmelerinde önemli olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber TUSKON rotayı Angolaya çevirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER