Tuzdan arı kovanı ve kümes yapılacak

Tuzdan arı kovanı ve kümes yapılacak -Bulaşıcı hastalıklardan dolayı arı kovanları ve tavuk çiftliklerindeki ölümlerin önüne geçmek isteyen Necmettin Türkoğlu, tuzdan arı kovanı ve kümesler yapacak


ÇANKIRI (A.A) - Bulaşıcı hastalıklardan dolayı arı kovanları ve tavuk çiftliklerindeki ölümlerin önüne geçmek isteyen Necmettin Türkoğlu, tuzdan arı kovanı ve kümes yapacak.
     TV8de yayınlanan Bir fikrim var proje yarışmasına katılarak Çankırı tuzundan yaptığı eserlerle birinci olan Necmettin Türkoğlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.
     Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, açılış konuşmasında Çankırı adına Türkoğlunu başarısından dolayı tebrik ederek, Çankırı olsun, Çankırının değerleri olsun bizim açımızdan önemlidir. Bizi ilgilendiren bir değerin böyle önemli bir yarışmada birinci olması bizim açımızdan çok önemli ve sevindirici dedi.
     Necmettin Türkoğlu da yıllardır çeşitli konularda proje ürettiğini ifade ederek, Coğrafyanın kaderini coğrafyanın kendisi belirler. Sizin elinizde bir ham madde varsa bunun üzerine gidip yeni şeyler üretmeniz lazım ki rekabet edebilesiniz ifadelerini kullandı.
     Çankırı tuzunu tüm dünyaya anlatabilmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Türkoğlu, Camilerin girişlerini tuzdan yapılan karolarla döşeyeceğiz. Bu şekilde cemaat içeriye girerken ayağındaki mantar veya herhangi bir hastalığın tuzla temas ederek ölmesini sağlayacağız dedi.
     -Tuzdan arı kovanı-
    
     Tuzun bakteri ve mantarları öldürdüğünü söyleyen Türkoğlu, şöyle devam etti:
     Tuzla ilgili yaptığım araştırmalarda bakteri ve mantarları öldürdüğünü gördüm. Buradan yola çıkarak tuzdan hayvan barınakları yapılabileceğini düşündüm. Kümeslerde ve arı kovanlarında bakterilerden ve mantarlardan dolayı bir çok toplu ölüm yaşanıyor. Ben de tuzdan arı kovanı ve tavuk kümesi yapılabileceğini düşündüm. Tuzdan arı kovanı ürettik, arıların daha sağlıklı olduğunu görüyoruz. Tavuk kümesi de yapacağız. Projemizi geliştirmeye devam ediyoruz.
     Çalışmaları kapsamında bazı camilerin girişlerine tuzdan yapılan karolar koyduklarını dile getiren Türkoğlu, Vatandaşların ayaklarında ayakkabıdan kaynaklanan mantarlar ve bakteriler bulunuyor. Biz bazı camilerin girişlerine tuzdan karolar yaptık. Buralarda mantar ve bakterinin azaldığını gözlemledik ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tuzdan arı kovanı ve kümes yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER