TYBden Konya Büyükşehir Belediyesine Kamu Yayıncılığı

TYBden Konya Büyükşehir Belediyesine Kamu Yayıncılığı ödülü


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Vilayeti Salnameleri ve Konya Kadı Sicilleri eserleriyle Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)tarafından Kamu Yayıncılığı dalında ödüle layık görüldü.
     Daha önce Mesnevinin 20 dile çevrilmesi projesiyle de özel ödül alan Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Kamu Yayıncılığı dalında da ödüle layık görüldü.
     Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kültürel çalışmaların fiziki çalışmalardan daha önemli olduğunu belirtti.
     Kültürel çalışmaların şehrin kimliğini oluşturduğunu ve gelecek kuşaklara kültürel miras olarak kaldığını dile getiren Akyürek, belediye olarak Konya kültürüne, 200e yakın eser kazandırdıklarını söyledi.
     Akyürek, TYB tarafından ödüle layık görülen Konya Vilayeti Salnameleri ve Konya Kadı Sicilleri eserlerinin bölge tarihine ışık tutan önemli eserler olduğunu, eserlerin yayınlanmasına emeği geçenlere ve Büyükşehir Belediyesini ödüle layık gören Türkiye Yazarlar Birliğine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber TYBden Konya Büyükşehir Belediyesine Kamu Yayıncılığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER