TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: -Türkiyede pamuk üretmek istiyorsak üreticimize destek vermek zorundayız


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, pamuk üretimi için üreticilere daha çok destek verilmesi gerektiğini belirtti.
     Denizli Ziraat Odasının davetlisi olarak kente gelen Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi pamuğunun kalitesinin dünyaca bilindiğini ifade etti.
     Bayraktar, Hem kalite hem verimlilik yönünden rekabet ettiğimiz ülkelerden aşağı bir tarafımız yok. Ancak rekabet ettiğimiz ülkeler hem verimliliği yakalıyorlar hem de mutlak üstünlük dediğimiz desteklemelerine devam ediyorlar. Bu yüzden rekabet edemiyoruz dedi.
     Pamuk alanlarının bu sene yüzde 25-30 azaldığını ifade eden Bayraktar, üreticilerin mısır gibi başka ürünleri tercih etmeye başladığını, gelecek yıl için bu konuda tedbir alınması gerektiğini söyledi.
     Bayraktar, şöyle konuştu:
     Türkiyede pamuk üretmek istiyorsak üreticimize destek vermek zorundayız. Ülkemizin dövizini yabancı çiftçileri finanse etmekte kullanamayız. Ziraat Odaları Birliği olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Afetlerden zarar gören üreticilerimiz de var. Onların durumunu takip ediyoruz. Başbakan Yardımcısı Ali Babacanla görüştük. Kendilerine bir dosya sunduk. Doğal afetlerde zarar gören üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçlarının faiz sübvansiyonu ile ertelenmesini talep ediyoruz.
     Gelecek yıl çiftçinin üretim yapabilmesi için yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydeden Bayraktar, Aksi takdirde önümüzdeki yıl çiftçi ekim yapmaz. Ekerken de biçerken de yüzü gülen bir Türk çiftçisi tabii ki hedefimiz. 50 milyon turisti doyuran, 100 milyon Türkiyeyi doyuran, 50 milyar dolar ihracat yapan bir tarım sektörü hedefimiz. Kamu kurum ve kuruluşları ile tüm paydaşlarla ortak akılla bu hedefe doğru yürümeye devam ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER