Üç ayların başlaması

Üç ayların başlaması -Kütahya Müftüsü Üskülüplü: "Günah ile kirlenen gönüllerimizin ibadet, istiğfar ve tefekkürle arınacağı müstesna günlere kavuşmuş olmanın heyecanı içerisindeyiz"


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, günah ile kirlenen gönüllerin ibadet, istiğfar ve tefekkürle arınacağı müstesna günlere kavuşmuş olmanın heyecanı içerisinde olduklarını bildirdi.
     Üskülüplü, üç ayların başlaması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, üç ayların, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsim olduğunu ifade etti.
     İnsanların muhasebe yaparak, geleceğe daha azim ve enerjiyle bakacağı bir döneme girildiğini belirten Üskülüplü, şunları kaydetti:
     "Günah ile kirlenen gönüllerimizin ibadet, istiğfar ve tefekkürle arınacağı müstesna günlere kavuşmuş olmanın heyecanı içerisindeyiz. Daha fazla ümitle günahlarımıza tövbe ve istiğfar ettiğimiz, farzların yanında nafile oruç, namaz ve sadakalarla Rabbimize iltica ettiğimiz bu mübarek günlere kavuşturduğu için yüce Mevlaya şükürler olsun. Üç aylar, hatalardan ve günahlardan temizlenme, hayırlı ve yararlı işleri daha da fazlalaştırma zamanıdır. Dini hayatımıza, pozitif anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandıran Recep, Şaban ve Ramazan ayları, bir rahmet pınarı ve şifa kaynağıdır. Bu aylar, Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini içinde barındırır. 16 Mayısta perşembeyi cumaya bağlayan gece Regaib Kandilini idrak edeceğiz. Bu mübarek gün ve gecelerin kentimize, ülkemize ve tüm İslam alemine rahmet, bereket ve huzur vesilesi olmasını, Cenab-ı Allahtan niyaz ederim."
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Üç ayların başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER