Uçak bilet ücretinin yarısı belediyeden

Uçak bilet ücretinin yarısı belediyeden -Çaycuma Belediyesinin iç hat uçak seferlerinin sürmesi için bilet ücretlerinin yarısını karşıladığı kampanya ilgi görüyor -Belediye Başkanı Gülşen: İmkanlar el verdiği müddetçe yolcul


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Havaalanından İstanbul ve Trabzona bir süre önce başlayan iç hat seferlerinin sürmesi için Çaycuma Belediyesinin bilet ücretlerinin yarısını karşıladığı kampanya ilgi görüyor.
     Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 70 kişilik uçaklarla 23 Kasımda başlatılan iç hat seferlerinin Zonguldak Havaalanından devamlılığını sağlayabilmek için kampanya düzenlediklerini söyledi.
     Haftada iki gün karşılıklı İstanbul ve Trabzon seferlerinde yolcu sayısını arttırabilmek için başlattıkları kampanyanın ardından hava ulaşımına ilginin arttığını ifade eden Gülşen, şunları kaydetti:
     Çaycuma Belediyesi olarak ilçemiz hudutları içerisindeki havaalanına destek için uçak bilet kampanyası başlattık. Amacımız, buranın işlevselliğine hız kazandırmak ve yolcu sayısını artırmaktır. Başlattığımız bu kampanyaya halkın büyük ilgi gösterdiğini görüyoruz. Şu ana kadar yurt içi seferlerinde bilet fiyatlarının yüzde 50sini belediyemiz, yüzde 50sini de vatandaş kendi cebinden karşılamakta. Tamamen hayırsever vatandaşlarımızın ve bize inanan bir takım vatandaşlarımızın katkılarıyla oluşturduğumuz fondan destek sağlıyoruz. Şu ana kadar 100 vatandaşımız bilet fiyatlarının yarısını ödedik. İmkanlar el verdiği müddetçe yolcuların bilet fiyatlarının yarısını belediye olarak karşılayacağız.
     Gülşen, Zonguldak, Bartın ve Karabükteki sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve yerel yöneticilerin de benzer kampanyalar düzenlemesini beklediklerini vurgulayarak, Onlar da bu şekilde destek verdikleri takdirde uçakların doluluk oranı artacaktır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın hem uçağa binme hem de hava yolu ulaşımıyla ilgili kafalarındaki bazı olumsuz duyguları silme imkanı olacak ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Hüseyin Tıraş/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Uçak bilet ücretinin yarısı belediyeden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER