Üçüzleri onu hayata bağladı

Üçüzleri onu hayata bağladı -Antalyada gördüğü tedavi ile üçüz bebeğe hamile kalan, doğuma 5 gün kala geçirdiği beyin kanaması sonucu 2 ay 10 gün yoğun bakımda kalan ve felç olan genç kadın, bebeklerinin sevgisiyle 3 haftada hayata t


ANTALYA (A.A) - Hatice Özdemir - Antalyada gördüğü tedavi sonucu üçüz bebeğe hamile kalan ve doğuma 5 gün kala geçirdiği beyin kanaması sonucu 2 ay 10 gün yoğun bakımda kalan ve felç olan genç kadın, bebeklerinin sevgisiyle 3 haftada hayata tutundu.
     Manavgat ilçesinde 5 yıl önce Ender Hatipoğlu ile hayatını birleştiren Fatma Hatipoğlu, çocuğunun olmaması nedeniyle uzun bir süre tedavi gördü. Başarılı tedavi sonucu üçüz bebeklere hamile kalan 28 yaşındaki anne adayı, büyük bir heyecanla doğum yapacağı hastaneye yatarak, anne olacağı günü beklemeye başladı. Uzun süredir hasretini çektiği bebek sevgisini tatmayı bekleyen Hatipoğlu, doğumuna günler kala hormonlarındaki dengesizlik nedeniyle beyin kanaması geçirdi. Hastanenin yeni doğan ünitesinden yoğun bakım ünitesine alınan Hatipoğlunun üçüz bebekleri ise sezaryenle dünyaya geldi.
     Anne Hatipoğlu yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken, Medine Ceren, Havva Ceylin ve Ercan Cihan adları verilen bebekler ise küvezde hayatlarını sürdürmeye başladı. Annelerine umut olan bebekler, 55 gün küvezde kaldıktan sonra babaanneleri Havva Hatipoğluna teslim edildi.
     Yoğun bakımda tedavi gören anne Hatipoğlu, Üçüzlerimiz çok iyi. Senin uyanmanı bekliyorlar diyen eşi Ender Hatipoğlunun elini sıkarak ilk tepkiyi verdi. Ailenin bu tepki üzerine umudu artarken Fatma Hatipoğlu ise 2 ay 10 gün sonra gözlerini açtı. Ancak Hatipoğlunun felç olduğu belirlendi.
     Bağımsız hareket edemeyen, konuşamayan ve tamamen yatağa bağlı olan annenin iyileşmesi için fizik ve rehabilatasyon tedavisi başladı. Bu tedavi sürecinde en fazla ihtiyaç duyulan azim ve moral ise genç anneye üçüzlerinden geldi. Tedavi süresince çocuklarının kıyafetleri yatağına konulan Hatipoğlu, çocuklarını eşinin yardımıyla kucağına alarak hayata sımsıkı sarıldı. Çocukları için bir an önce iyileşmek isteyen Fatma Hatipoğlu, fizik ve rehabilitasyon tedavisine kısa sürede yanıt vermeye başladı. Bağımsız hareket edemeyen ve konuşamayan Hatipoğlu, çocuklarının güçlü sevgisiyle 3 haftada hareket etmeye, yüzde 70i anlaşılır şekilde konuşmaya ve bir kişinin desteğiyle de adım atmaya başladı.
     Her adımını çocuklarının isimlerini söyleyerek atan anne Hatipoğlu, onlarının sevgisinin kendisine güç verdiğine inanıyor. Anne Hatipoğlu, bekleriyle geçireceği sağlıklı bir hayatın hayalini kuruyor.
    
     -Çocuklarım olmasaydı bu kadar hızlı ayağa kalkamazdım-
    
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Fizik ve Rehabilitasyon Ünitesinde büyük bir gayretle iyileşme mücadelesi veren genç kadın, hastaneden çıkacağı ve çocuklarına kavuşacağı günü bekliyor.
     Yaşadığı dramı ve çocuklarının mucizesini AA muhabiriyle paylaşan Fatma Hatipoğlu, çocuklarını 3 haftada 3 defa gördüğünü ve bu sevginin kendisini hayata bağladığını söyledi. Çocuklarını ilk gördüğünde tarif edilemeyecek bir mutluluk yaşadığını anlatan Hatipoğlu, Çocuklarım olmasaydı bu kadar hızlı ayağa kalkamazdım. Onların kokusu, yaşamam gerektiğini hatırlattı, onların sevgisi bana hızlı bir şekilde iyileşmem ve onlarla bakkala, okula gitmem gerektiğini söyledi dedi.
     Her geçen gün sağlığının daha da iyi olduğunu vurgulayan genç anne Hatipoğlu, kendisinin sağlığına kavuşmasını sağlayan hastane ekibine teşekkür etti.
     Fatma Hatipoğlunun annesi Medine Karaçizmeli de kızının yoğun bakımdan çıktıktan sonra hiç bir hareket yapamadığını, kısa bir sürede bu kadar hızlı gelişme kaydetmesinde bebeklerin rolünün büyük olduğunu söyledi.
    
     -Üçüz bebekler yardım bekliyor-
    
     Anneleri için umut ışığı olan üçüzlerin babası Ender Hatipoğlu ise eşinin yoğun bakımdayken çocuklarının varlığını duyunca parmaklarını hareket ettirmeye başladığını kaydetti. Fatma Hatipoğlunun kısa sürede tedaviye yanıt verdiğini ve bu mucizeyi üçüzlerin gücünün gerçekleştirdiğini dile getiren Hatipoğlu, çocuklarıyla eşinin hastaneden çıkacağı günü beklediklerini söyledi.
     Üçüzleri bakmanın güç olduğunu da ifade eden baba Hatipoğlu, Eşimin beklenmeyen rahatsızlığı ve üçüzlerin bakımı ekonomik açıdan bizi zor duruma soktu. Üçüzleri mama ile besliyoruz, bu da ayrı bir maliyet getiriyor diye konuştu.
     Baba Hatipoğlu, annelerini hayata bağlayan üçüzlerin ihtiyaçları için destek istedi.
    
     -Anneyi üçüzleriyle AA ekibi buluşturdu-
    
     2 ay 10 günlük uykunun ardından hastanede iyileşme mücadelesi veren ve bebeklerinin kokusuna hasret kalan Fatma Hatipoğlunun, arzusunu Anadolu Ajansı ekibi yerine getirdi. Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde yaşayan üçüzleri ziyaret eden AA ekibi, bebekleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören anne Fatma Hatipoğlu ile buluşturdu. Bebeklerini karşısında gören anne Hatipoğlu, duygulu anlar yaşadı. Çocuklarını kucağına alan, onları tek tek koklayan Hatipoğlu, bebekleri elleriyle besledi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Üçüzleri onu hayata bağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER