UİB Ödül Töreni

UİB Ödül Töreni -UTİB Başkanı Burkay: "Her yıl düzenli olarak dünya pazarlarında, Avrupanın üretim merkezlerinin pazar paylarını kazanan konuma yükseldik"


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, "Her yıl düzenli olarak dünya pazarlarında, Avrupanın üretim merkezlerinin pazar paylarını kazanan konuma yükseldik" dedi.
     Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesinde faaliyet gösteren UTİB ve Uludağ Hazırgiyim Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), başarılı üyelerini ödüllendirdi.
     UİB Konferans Salonundaki törende konuşan Burkay, tekstil sektöründe en büyük rakiplerin olduğu, en zor pazarlarda, orta ve üst kategorideki ürün ve tasarımlara dayalı koleksiyonlarla pazar paylarını arttırdıklarını söyledi.
     Tekstil sektöründeki gelişimin arttığını ifade eden Burkay, "Bursalı tekstilciler olarak Çin ile rekabeti yaklaşık 10 yıldır bırakmış durumdayız. Dünya pazarlarında rekabet ettiğimiz ana ülkeler, dünyada tekstil sektöründe moda ve trendlere göre Avrupadaki merkezler oldu. Her yıl düzenli olarak dünya pazarlarında, Avrupanın üretim merkezlerinin pazar paylarını kazanan konuma yükseldik" diye konuştu.
     UHKİB Başkan Yardımcısı Arif Özer de tekstilin ve hazır giyimin dünyanın gelişen şartlarına uyacağını belirterek, büyük bir gelişim ve dönüşüm içinde, moralleri yüksek tutarak mücadele edeceklerini anlattı.
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise üretim yapmanın yanında üretileni satmanın gerekliliğine dikkati çekerek, Bursanın hedefleri bulunan, başarılı bir kent olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından tekstil ve konfeksiyon sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren firmalara ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber UİB Ödül Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER