Ulaşta yaz Kuran kursları başladı

Ulaşta yaz Kuran kursları başladı


SİVAS (A.A) - Ulaş ilçesinde yaz Kuran kursları başladı.
     Ulaş Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların tatile girmesinin hemen ardından yaz dönemi Kuran kurslarının planlanan şekilde başladığını söyledi.
     Kursların verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla görev alacak olan personelin hizmet içi eğitimden geçirildiğini ifade eden Tanrıverdi, kursların 3 dönem olarak kur sistemine göre yapılacağını kaydetti.
     Kurslarda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan kitapların dağıtıldığını belirten Tanrıverdi, kurslarda eğlenerek öğrenelim sloganıyla çeşitli sosyal aktivitelerin de yapılacağını söyledi.
     Yaz Kuran kurslarının 18 Haziran-17 Ağustos tarihleri arasında verileceğini ifade eden Tanrıverdi, Fedakar din görevlilerimizle ve Kuran Kursu öğreticilerimizle, sevgili Peygamberimizin En hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir müjdesi gereğince 7den 70e Kuran öğrenmeye niyetli tüm kardeşlerimizi camilerde buluşturacağız dedi.
     Tanrıverdi, Kurslarda imanın ve İslamın şartlarını, abdest almayı, namaz kılmayı, namazda okunan sure ve duaları, oruç, hac ve zekat ibadetleri ile anne ve babaya saygı, iyi evlat olmak, doğruluk, merhamet, sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, yardımlaşma, fedakarlık, sabır, vefa gibi kuralların dinimizin emirleri olduğunu anlatacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ulaşta yaz Kuran kursları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER