Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğünün çalışmaları

Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğünün çalışmaları -İşletme müdürü Maviş: İşletmede çok eski ve 1970li yıllardan kalan traktörler, tarım alet ve ekipmanları yenilendi. Bu yatırımlar sayesinde işletmede daha verimli, kaliteli ve rantab


SİVAS (A.A) - Ulaş Tarım İşletmesi Müdürü Bayram Maviş, İşletmede çok eski ve 1970li yıllardan kalan traktörler, tarım alet ve ekipmanları yenilendi. Bu yatırımlar sayesinde işletmede daha verimli, kaliteli ve rantabl üretim gerçekleştirilecektir dedi.
     Maviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (TİGEM) kiraya verilmeyen 15 işletme arasında, Ulaş Tarım İşletmesinin de bulunduğunu belirtti.
     Kiraya verilmeyen işletmelerde TİGEMin önemli yatırımlar yaptığını anlatan Maviş, son bir yıl içinde işletmede altyapı ve üstyapı çalışmaları yapıldığını aktardı.
     İşletmede çok eski ve 1970li yıllardan kalan traktörlerin, tarım alet ve ekipmanlarının yenilendiğini, sulu tarımı artırmak amacıyla derin kuyular açıldığını belirten Maviş, Doğa Tohumculuk Şirketi ile ilk defa yerli patates tohumluğu üretimine başlandığını ifade etti.
     Bu yatırımlar sayesinde işletmede daha verimli, kaliteli ve rantabl üretim gerçekleştirileceğini kaydeden Maviş, işletmenin daha da verimli çalışması için üretime dönük yatırımların 2013 yılında da devam edeceğini bildirdi.
     İşletmenin kuruluş amacının üreticiye kaliteli tohum ve damızlık sağlamak olduğunu vurgulayan Maviş, şunları kaydetti:
     Bu bağlamda her yıl tohumluk ve damızlık satışlarımız yapılmaktadır. Basında yapılan yanlış açıklamaların aksine işletmede koyunculuk faaliyetlerinin kaldırılması gibi bir durum olmayıp, önümüzdeki yıllarda yeni ağıl projeleri yapılarak hayvan sayısı artırılacaktır. 2012 yılında yapılan damızlık satışları, her yıl yapılan rutin satışlardır. Bakanlık projesi kapsamında, Genel Müdürlüğümüz kanalıyla kooperatif ve benzeri kuruluşlara ücreti peşin alınarak bu damızlıkların satışı gerçekleştirilir.
     İşletmenin önümüzdeki yıllarda da kaliteli damızlık satışlarına devam edeceğini belirten Maviş, mevcut hayvan varlığını koruyup, hatta yeni yapılacak ağıllarla hayvan sayısını arttırarak üretime devam edeceklerini bildirdi.
     İşletmede son 4 yılda yapılan damızlık koyun satışları hakkında da bilgi veren Bayram Maviş, 2009 yılında 1085, 2010 yılında 1523, 2011 yılında 1441 ve 2012 yılında 1235 baş damızlık koyun satışının yapıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğünün çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER