Uludağda, kuşlar için ekmek ağacı

Uludağda, kuşlar için ekmek ağacı -Osmangazi Belediyesi ekipleri, soğuk kış günlerinde yiyecek bulamayan kuşlar için Uludağ ile bölgedeki bazı ağaçların dallarına ekmek asıyor


BURSA (A.A) - Harun Kaymaz - Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, soğuk kış günlerinde yiyecek bulamayan kuşlar için Uludağ ile bölgedeki bazı ağaçların dallarına ekmek asıyor.
     Sabah saatlerinde yola çıkan ekipler, son günlerde etkili olan kar yağışı sebebiyle doğada yaşayan hayvanlara el uzattı. Soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorluk çeken hayvanların aç kalmaması için çalışan ekip, Uludağ yolunda hayvanların yoğun olduğu bölgeler ile yol kenarlarına ekmek ve yem bırakıyor. Ekipler, kuşlar için bölgedeki bazı ağaçların dallarına da ekmek asıyor.
     Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekip Sorumlusu Osman Çete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salı ve perşembe günleri olmak üzere haftanın 2 günü Uludağ yolu ile çevresine yem bıraktıklarını söyledi.
     Kuşların beslenmesi için Uludağ yolundaki ağaçlara ekmek de astıklarını anlatan Çete, köpek ve yaban hayvanları için düzenli olarak yemleme yaptıklarını belirterek, BESAŞ Halk Ekmek Fabrikasından aldığımız ekmek ve mamaları yol kenarındaki uygun bölümlere bırakıyoruz. Bugün de Uludağ yolundaki sahipsiz köpekler için yiyecek bıraktık dedi.
     Dağ yolunda genellikle köpeklerin yaşadığını dile getiren Çete, Köpekler, daha çok Uludağ yolunun yerleşim alanlarına yakın olan bölgelerinde bulunuyor. Biz de bu karlı günlerde köpekler aç kalmasın diye işlemlerimizi sürdürüyoruz. Kar yağdığı zaman hayvanların yiyecek bulma ihtimali düşüyor. Biz de böyle günlerde mama dağıtarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uludağda, kuşlar için ekmek ağacı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER