Uluderedeki mayın patlaması

Uluderedeki mayın patlaması -Patlamada şehit olan Jandarma Er Topaloğlu, memleketi Sivasın Ulaş ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı -Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı


SİVAS (A.A) - Şırnakın Uludere ilçesinde yol kenarına konulan mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Musa Topaloğlunun cenazesi, memleketi Sivasta toprağa verildi.
     Şehit Topaloğlunun naaşı, askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havaalanına getirildi. Şehidin cenazesini ailesinin yanı sıra Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve diğer yetkililer karşıladı.
     Şehidin babası Fatih Topaloğlu, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu uçaktan indirildiği sırada, dayanamıyorum diyerek ağladı. Küçük oğlu Oğuzhana sarılan baba Topaloğlu, Seni de göndereceğim dedi.
     Sivas Asker Hastanesine götürülen şehidin naaşı, daha sonra Ulaş ilçesine bağlı Küpeli köyündeki baba evine getirildi. Şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi, tören alanına götürüldü. Tabuta sarılan baba Fatih Topaloğlu, Kuzum 14 yaşından beri çalışıyordu diye ağladı.
     Tören alanına gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin cenazesi, Sivas Müftüsü Yusuf Şahinin ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze törenine, şehidin ailesinin yanı sıra Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Uluderedeki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER