Uluslararası 1. Balkan Türk Şairleri buluşması

Uluslararası 1. Balkan Türk Şairleri buluşması -Bulgaristanın Kırcaali kentinde 10 ayrı Balkan şehrinden 15 şairin katıldığı etkinlikte, Türkiyenin Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci babasının ölümünün ardından kaleme aldığı şiiri okud


EDİRNE (A.A) - Uluslararası 1. Balkan Türk Şairleri Buluşması, Bulgaristanın Kırcaali kentinde 10 ayrı Balkan şehrinden 15 şairin katılımıyla gerçekleşti.
     Kırcaali Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe katılan Edirne Valisi Hasan Duruer, burada yaptığı konuşmada, şiirin, Türkçenin ses bayrağı olduğunu söyledi.
     Balkanların manevi başkenti Edirnenin valisi olarak Balkanlarda yaşayan soydaşlarla daha sık bir araya geleceklerini ifade eden Duruer, her ay kültürel, sanatsal etkinliklerle bu tür organizasyonlarda bir araya gelineceğini kaydetti.
     Duruer, Uluslararası 1. Balkan Türk Şairleri buluşması fikrinin oluşmasında büyük rolü olan Edirne Vali Danışmanı Fahri Tunaya ve emeği geçenlere teşekkür ederek, etkinliklerin bununla sınırlı kalmayacağını bildirdi.
     Gelecek haziran ayında Balkan ülkelerindeki 150 üstün zekalı öğrenciyi Edirnede yazar, çizer ve ressamlarla buluşturacaklarını dile getiren Duruer, daha önce Mardinde gerçekleştirdikleri ve şu anda Akademi Edirne ile Edirnede süren bu etkinliğe katılacak Balkan öğrencileri 15 gün boyunca ağırlayacaklarını söyledi.
     Vali Duruer, bundan böyle Arda Nehriyle Meriç Nehrinin daha sık bir araya geleceğini ifade etti.
    
     -Babası için yazdığı şiiri okudu
    
     Türkiyeni Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci de etkinliğin, Türkiye Filibe Başkonsolosluğu ve Edirne Valiliği himayesinde Kırcaali Belediyesi, Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği ile Balkan Türkleri Federasyonu işbirliğinde gerçekleştiğini anlattı.
     Türklerin, asker bir millet olmasının yanında şairlik yanlarının da olduğunu ifade eden Cebeci, asırlardır acıların, hüzünlerin ve sevinçlerin şiirlerle aktarıldığını kaydetti.
     Kendisinin de lise yıllarından bu yana şiirle amatör olarak uğraştığını ve yayımlanmış bir şiir kitabının bulunduğunu belirten Cebeci, Moskovada başkatiplik görevindeyken kaybettiği babası için yazdığı Babamı düşünürken adlı şiirini okudu.
     Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Uluslararası 1. Balkan Türk Şairleri Buluşmasına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını bildirdi.
     Sunucu Elif Fatma Baysal okuduğu, Necip Fazıl Kısakürekin Sakarya türküsü şiiriyle başlayan etkinliğe katılan, Bulgaristandan Bayram Kuşku, Durhan Ali, Habibe Ahmetova, Hasan Süleyman, Resmiye Mümin, Sabri Alagöz, Kosovadan Canan Özer, Gagavuz Yerinden Güllü Karanfil, Makedonyadan Sezen Seyfullah, Yunanistandan Şefaat Ahmet, Türkiyeden Firdevs Büyükateş, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler, İsa Cebeci, Edirne Merkez İlçe Seçim Müdürü Metin Barboros, şiirlerini okudu.
     Davetliler daha sonra Mestanlı İmam Hatip Okulunu ziyaret ederek, öğrencilerle buluştu.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Uluslararası 1. Balkan Türk Şairleri buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER