Uluslararası 19. Kuşburnu Pestil Kültür ve

Uluslararası 19. Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede geleneksel olarak düzenlenen 19. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği 23 Ağustosta başlayacak.
     Gümüşhane Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Valilik ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa organize ettiği 19. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliğinin 23 Ağustos tarihinde başlayacağı ve 4 gün süreceği belirtildi.
     Açıklamada, etkinlikler kapsamında halk oyunları gösterileri, şenlik fuarının açılışı, şair ve yazarlar kitap tanıtım günleri düzenleneceği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
     Güneri Kadirbeyoğlu Sanat Sokağının açılışı gerçekleştirilecek. Özcan Türe konseri, açık sineması, sportif etkinlikler, Hilmi Şahballı, Aşık Kul Nuri Konseri, Onay Şahinle horon gecesi organize edilecek. Dilaver Cebeci şiir dinletisi, Azerbeycan gecesi, Aşık Arabacı Ahmet Aşıklar şöleni, TRT Türk Halk Müziği sanatçıları Gülhan Aksoy ve Emine Koçun sahne alacağı konser düzenlenecek. Pestil, pekmez ve yöresel yemekler yarışmaları ile Alptekin, Seçil Yavuz konserleri gerçekleştirilecek. Ayrıca Petek Dinçöz ve Burak Kut konseri de organize edilecek.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Uluslararası 19. Kuşburnu Pestil Kültür ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER