Uluslararası 9. Tarsus Yarı Maratonunun protokolü

Uluslararası 9. Tarsus Yarı Maratonunun protokolü imzalandı


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi ile Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) işbirliğinde düzenlenen ve bu yıl 9ncusu 31 Martta koşulacak olan Tarsus Uluslararası Yarı Maratonunun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.
     Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bir restorantda düzenlenen törende, Tarsus Yarı Maratonunun Tarsusun olduğu kadar Türkiyenin tanıtımına da önemli katkı sağladığını söyledi.
     Tarsus denildiği zaman akla tarih ve turizmin geldiğini, tarih ve kültürün de önemli bir zenginlik olduğunu anlatan Güldibi, Tarsusta sürekli olarak sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yapıldığını belirterek, Kazanlı Tarsus Turizm Bölgesine yapılacak tesislerle kente gelecek turist ya da misafirlerin konaklama sorununun da ortadan kalkacağını bkaydetti.
     Güldibi, Bunun yanı sıra eski Tarsus evleri butik otellere ve restaurantlara dönüştürülmeyi bekliyor. Bu nedenle Tarsuslu işadamlarına sürekli olarak turizme yatırım yapmalarını istiyorum. 9ncu Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu çok özel ve çok önemli bir projedir. Bu organizenin gerek Tarsusun ve gerekse Türkiyenin tanıtılmasında çok önemli yeri vardır. Belediye ve SEV çok önemli katkı sağlıyorlar. Herkesin bu organizeyi sahiplenmesini istiyoruz dedi.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, geleneksel hale gelen Uluslararası Tarsus Yarı Maratonunun dünya çapında bir tanıtım olduğunu ifade ederek, Spor, barış ve kardeşlik demektir. İnsanların kökeni ve inancı ne olursa olsun, spor denilince biraraya geliniyor. Bundan mutluluk duyuyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının da bu maratona destek olmalarını istiyoruz. Çünkü yarı maraton Tarsusun ortak paydasıdır diye konuştu.
     Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede de, Uluslararası Tarsus yarı maratonuna destek oldukları için mutlu olduklarını belirterek, bu spor organizasyonunun dünya çapında bir etkinlik olduğunu ve kendilerinin de üzerlerine düşen görevi zevkle yaptıklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından maratonun protokolü imzalandı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Uluslararası 9. Tarsus Yarı Maratonunun protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER