Uluslararası Antalya Üniversitesine 5 bin başvuru

Uluslararası Antalya Üniversitesine 5 bin başvuru


ANTALYA (A.A) - Uluslararası Antalya Üniversitesine 5 bin başvuru yapıldığı bildirildi.
     Uluslararası Antalya Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Antalyanın ilk vakıf üniversitesi olan Uluslararası Antalya Üniversitesi yöneticilerinin çeşitli ülkeleri ziyaret ederek üniversitenin tanıtımını yaptığı belirtildi.
     Uluslararası Antalya Üniversitesinin gelecek yıl dört fakülte ve dokuz bölümde 520 öğrenci ile eğitime başlayacağı ifade edilen açıklamada, bu kapsamda yapılan 25 ülke ziyaretinde 5 bin başvuru alındığı kaydedildi.
     Alınacak öğrencilerin 398inin Türk, 122sinin ise yabancı olacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Üniversitenin mütevelli heyeti başkanlığını işadamı Fettah Tamince, rektörlük görevini ise Prof. Dr. Cihat Göktepe yapacak. Uluslararası düzeyde eğitim ve teknoloji olanaklarını öğrencilerine sunmayı planlayan Uluslararası Antalya Üniversitesinde ilk etapta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Hukuk Fakültesi bulunacak. Eğitim dili İngilizce olacak. Ayrıca ikinci yabancı dil olarak Arapça, Çince, İspanyolca, Rusça da öğretilecek.
     Açıklamada, üniversitenin bölge için nitelikli elemanları yetiştirmeyi, aynı zamanda bölgenin ekonomik ve sosyal gündemini şekillendirmeyi hedeflediği belirtildi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası Antalya Üniversitesine 5 bin başvuru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER