Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Göktepe: -Antalyayı eğitim turizmi merkezi yapacağız


ANTALYA (A.A) - Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Antalyayı eğitim turizmi merkezi yapacağız dedi.
     Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer ve üyeleriyle bir araya gelen Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Göktepe, üniversitenin bu yıl eğitime başladığını ve 48 ülkeden 180 yabancı öğrencinin üniversitede eğitim gördüğünü ifade etti.
     Üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerin yüzde 23ünün yabancı olduğuna dikkati çeken Göktepe, hedeflerinin bu oranı yüzde 30a taşımak olduğunu kaydetti. Göktepe, üniversitenin bu haliyle adeta Birleşmiş Milletleri andırdığını vurguladı.
     İş dünyası ile her türlü projeye açık olduklarını dile getiren Göktepe, sadece proje üretmeyi amaçlayan müstakil proje ofisi kurduklarının altını çizdi. Göktepe, üniversitelerindeki okutmanların yüzde 60ının, öğretim üyelerinin ise yüzde 5inin yabancı olduğuna işaret ederek bu sayede Avrupa Birliğinden 1 milyon 500 bin liralık proje aldıklarını belirtti.
     Göktepe, Antalyayı eğitim turizmi merkezi yapacağız. Yurt dışından gelecek binlerce öğrenci ile Antalya sadece 3 ay değil, 12 ay cazibe merkezi haline gelecek. Yabancı öğrenciler geleceğin Türkiyesi için müthiş bir lobi faaliyeti olacak diye konuştu.
     Üniversitelerindeki öğretim üyesi profilinin çok genç olduğunu belirten Göktepe, en yaşlı hocalarının 35 yaşında olduğunu belirtti. Göktepe, akademik kadroyu güçlendirmek için çaba gösterdiklerini, İngiltere ve Amerikadan 4 öğretim üyesi ile anlaştıklarını, Oxford ve Yale üniversitelerindeki öğretim üyeleriyle de görüşmelerini sürdürdüklerini vurguladı.
     Tematik bir üniversite olmayı planladıklarını anlatan Göktepe, kampüslerinin 5 bin kişilik olduğunu, 50 bin nüfusluk üniversite dönemlerinin geride kaldığını belirtti. Yatay büyümeyi obeziteyle eş gördüklerini anlatan Göktepe, dikey büyüme organizasyonu ile ilgili merkeze çekerek, tematik bir üniversite olacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER