Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali

Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali -Festival kapsamında Yöresel Yemek yarışması düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Uluslararası Antep Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinin mutfağında düzenlenen yarışmaya 9 kişi katıldı.
     Yarışmacılar, yöreye özgü akıtmalı yoğurtlu köfte ve Antep fıstıklı kadayıf yaparak jürinin beğenisine sundu.
     Yemek ve tatlılar, lezzet, görünüş, kıvam, sunum, mutfak çalışma düzeni ve temizliği gibi kategorilerde alınan puanlar göz önünde bulundurularak, yemek yazarı ve gurme Ragıp Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, yemek yazarı Özden Özsabuncuoğlu, İl Turizm Müdürlüğü yetkilisi Bülent Öztürk, Turizm Otelcilik MYO Müdür Yardımcısı Hüseyin Altınel ve Sermin Ocak tarafından değerlendirildi.
     Yarışmada, İlhan Canseven birinci, Mehmet Can ikinci, Behiye Kütük üçüncü, Ebru Gündaş dördüncü, Nuray Uzanır ise beşinci oldu.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, etkinlikteki konuşmasında, toplumların çağdaşlaşırken kendi kültürlerine de sahip çıkması gerektiğini ve yemeğin de bu kültürlerden biri olduğunu belirtti. Gaziantepin, yemek kültürünün korunması ve yaşatılması açısından çok önemli bir kent olduğunu aktaran Marangoz, amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş Antep yemeklerini kültüre tekrar kazandırmak olduğunu ifade etti.
     Yemek yazarı ve gurme Ragıp Güzelbey ise yarışmaya katılan herkese ve organizasyon için Belediye Başkanı Asım Güzelbeye teşekkür etti.
     AK Parti Milletvekili Derya Bakbak da lezzet değerlerinin yaşatıldığı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri ve yarışmacıları kutladı.
     Yarışmada dereceye girenlerin 23 Eylülde Festival Parkta düzenlenecek törenle ödüllerini alacakları bildirildi.
     Bu arada festival kapsamında Kırgızistan, Silifke, Tekirdağ ve KKTC halk oyunları ekipleri, Hacı Muzaffer Bakbak Kız Meslek Lisesi, Nejat Bayel Lisesi, Karataş Emine Konukoğlu ile Hacı Sani Konukoğlu Lisesinde gösteri sundu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER